Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Core 2 Duo s frekvencí 3,33 GHz příští čtvrtletí, 10 GbE po mědi předveden

6.5.2008, Pavel Boček, aktualita
Core 2 Duo s frekvencí 3,33 GHz příští čtvrtletí, 10 GbE po mědi předveden
Existence procesoru Intel Core 2 Duo E8600 se konečně na sto procent potvrdila a také je již známé, kdy přibližně tento model přijde - bude to ve třetím čtvrtletí roku. Tento 45nm technologií vyráběný mikroprocesor poběží na 3,33 GHz a bude...
Existence procesoru Intel Core 2 Duo E8600 se konečně na sto procent potvrdila a také je již známé, kdy přibližně tento model přijde - bude to ve třetím čtvrtletí roku. Tento 45nm technologií vyráběný mikroprocesor poběží na 3,33 GHz a bude mít 6MB L2 cache; cena při odběru 1000 kusů je stanovena na 266 amerických dolarů za kus.

To samé potkalo také čtyřjádrový Core 2 Quad Q9650 s frekvencí 3 GHz a 12 MB L2 cache. Zde se již ví, jak to vlastně s modely bude - Q9650 bude obyčejné čtyřjádro, QX9650 bude naproti tomu mít odemčený násobič. Pravdou je, že extra velká výhra to není, když jdou procesory skvěle taktovat i pomocí zvýšení FSB (kde se zároveň zvyší propustnost) a málokdo takový čip bude mít v low-endové desce, kde by jedině mohlo FSB mít výraznější frekvenční strop.



Na konferenci Interop v Las Vegas také Intel předvedl síťovou kartu pro 10Gb Ethernet, kde může signál být veden klasicky po mědi, přesně řečeno kabelem kategorie 6 nebo 6a. Na takovou věc se dlouho čekalo, zatím se pro to používaly pouze drahé optické kabely. Podle Intelu není problém vést 10Gb Ethernet po kabelu kategorie 6a dlouhém až sto metrů a kategorie 6 dlouhém až 55 metrů. Nová síťová karta také zvládá technologii VMDq, která dokáže částečně třídit data virtuálních serverů a odebrat tak značnou zátěž procesoru(ům). Nová karta má být k dispozici již na konci měsíce a to za cenu kolem 999 amerických dolarů.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3)