Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Crysis Remastered by mohl přijít velice brzy

14.4.2020, Jan Vítek, aktualita
Crysis Remastered by mohl přijít velice brzy
Crysis byl ve své době titul, který představoval naprostý vrchol grafiky PC her a v podstatě ani dnes nevypadá vůbec špatně. Zmínky o možném přepracování s využitím nejnovější verze CryEngine tak zákonitě přitáhnou pozornost.
Crysis vyšel v roce 2007, čili v éře konzolí PS3 a Xbox 360 a i když je to na jeho grafice již znát, vůbec se nedá říci, že bychom nad ní dnes mohli ohrnout nos. Ostatně to si i ve své době vybralo daň v podobě vysokých nároků na hardware a už notně vousatý mem, který z toho vznikl, asi není třeba opakovat. 
 
 
Crysis tak jednoduše je synonymum pro excelentní herní grafiku a ta by brzy mohla být ještě lepší než dříve, a to díky jejímu přepracování na základě enginu CryEngine 5.6. Neznáme zatím žádné oficiální podrobnosti, pouze krátký tweet o "příjmu dat", který napovídá, že remaster by mohl přijít velice brzy. Mluví se přitom o něm už dlouho a navíc, následující tweet je na oficiálním účtu hry Crysis první od roku 2016. 
 
 
Crytek se navíc v poslední době ani moc nepokoušel skrývat, že si chystá novou verzi hry Crysis, neboť známky o tom se objevily v posledních technologických demech CryEnginu. Ty vypovídají o tom, že by se měli dočkat i majitelé aktuálních konzolí PS4 a Xbox One, stejně jako ti, kteří plánují nákup nové generace. Dále tu máme také slib společnosti EA, vydavatele původního Crysis, která v říjnu předchozího roku mluvila o remasteru jedné velice oblíbené hry. 
 
 
V takovém případě můžeme automaticky očekávat podporu vysokého rozlišení i snímkovacích frekvencí, velice pravděpodobně i ray tracingu (SVOGI ray tracing?), a to vše pod novou verzí CryEnginu. Ovšem co dalšího? Budou tu i detailnější modely či pestřejší a členitější zpracování úrovní? Vylepšené textury? To se ještě uvidí, takže zatím můžeme jen čekat a doufat, že to bude důstojné vylepšení navazující na již 13 let staré grafické orgie.