Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link a nové řiditelné L2 přepínače

21.2.2008, Marek Štelčík, aktualita
D-Link a nové řiditelné L2 přepínače
Společnost D-Link představuje pro trh v České republice dvojici nový řiditelných L2 přepínačů, které nesou modelové čísla DES-3028P a DES-3052P. Nové přepínače mají dle společnosti být určeny pro malé a střední podniky a umožnit snadné spravování...
Společnost D-Link představuje pro trh v České republice dvojici nový řiditelných L2 přepínačů, které nesou modelové čísla DES-3028P a DES-3052P. Nové přepínače mají dle společnosti být určeny pro malé a střední podniky a umožnit snadné spravování řízení ethernetové sítě. Prvně zmíněný přepínač nabízí 24 portů a druhý má 48 portů. Podporují napájení přes Ethernet (PoE), zabezpečování sítí a údajně další rozsáhlou možnost správy sítě.



Přepínače jsou vybaveny 2 gigabitovými uplinky s SPF podporujícími optické gigabitové i 100BASE-FX připojení pro specifické aplikace. K dispozici jsou zabezpečovací funkce včetně Access Control List (ACL), 802.1X řízení přístupu podle portu/MAC, 802.1X Guest VLAN a autentizace přes RADIUS/TACACS+. Aby se zabránilo přetížení přepínače neužitečným provozem vyvolaným útoky nebo činností virů/červů, jsou přepínače DES-3028P a DES-3052P vybaveny funkcemi D-Link Safeguard Engine a CPU Interface Filtering, které zvyšují spolehlivost a dostupnost zařízení. Podporovány jsou protokoly Spanning Tree včetně 802.1D, 802.1w a 802.1s pro redundantní průchody sítí a dále standardní protokoly pro správu sítě SNMP, RMON, Telnet, webové GUI, SSH/SSL bezpečnostní autentizace a DHCP Relay Option 82.



Nesmí zde samozřejmě chybět služba QoS s různými metodami řízení packetů, či podpora protokolů pro správu zařízení včetně SNMP, RMON, Telnet, webového rozhraní, SSH/SSL a DHCP Relay Option. Automatické konfigurace DHCP mohou být samozřejmě administrátorem uloženy na TFTP server, přepínače mohou získat ze serveru svou IP adresu a stahovat přednastavené konfigurace. Cena prvního směrovače se bude pohybovat okolo 14 000 s DPH a nyní oficiálně vstupují na náš trh.

Zdroj: TZ D-Link