Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link DAP-1160: multifunkční přístupový bod

4.5.2007, Marek Štelčík, aktualita
D-Link DAP-1160: multifunkční přístupový bod
Společnost D-Link, známý výrobce síťových řešení pro firmy i domácnosti, právě včera oznámila rozšíření své řady produktů o nový přístupový bud nesoucí modelové číslo DAP-1160. Tento 802.11b/g přístupový bod je přímým následníkem oblíbeného...
Společnost D-Link, známý výrobce síťových řešení pro firmy i domácnosti, právě včera oznámila rozšíření své řady produktů o nový přístupový bud nesoucí modelové číslo DAP-1160. Tento 802.11b/g přístupový bod je přímým následníkem oblíbeného DWL -900AP+. Podle zvoleného režimu může DAP-1160 sloužit jako přístupový bod (Acces Point) pro bezdrátové připojení uživatelů, bezdrátový klient (AP Client) pro připojení k jinému přístupovému bodu, most (Bridge) pro propojení dvou bezdrátových sítí, most a zároveň přístupový bod (Bridge with AP) a také jako opakovač (Repeater) pro zvýšení dosahu bezdrátové sítě a pokrytí všech „mrtvých zón“. Chystané verze firmwaru přinesou další nové režimy: WISP Client Router a WISP Repeater. To umožní používat DAP-1160 jako bezdrátový směrovač v sítích lokálních poskytovatelů bezdrátového připojení k Internetu (WISP) a dělit přenosovou kapacitu mezi několik počítačů.


Co se samotného zařízení týče, tak DAP- 1160 je vybaven dvěma ethernetovými porty pro připojení dvou počítačů či jiných zařízení (např. širokopásmového směšovače). Je založen na čipové sadě RTL8186 a linuxovém kódu. Zpřístupnění vývojové sady (SDK) pro Open Source komunitu pak umožní další rozšiřování jeho funkcí. Jiří Kraval, Country Sales Manager společnosti D-Link pro Českou a Slovenskou republiku dodává, že vidí uplatnění především při budování malých flexibilních bezdrátových sítí. Cena se pak pohybuje okolo 1300Kč.

Zdroj : D-link