Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link nabízí malým a středním podníkům přístupové body 802.11n

22.10.2008, Jan Vítek, aktualita
D-Link nabízí malým a středním podníkům přístupové body 802.11n
Společnost D-Link zahájila dodávky přístupových bodů 802.11n pro SMB, tedy malé a střední podniky. Nové body mají nabídnout lepší pokrytí a více provozních režimů než staré modely a pak také flexibilní správu a napájení přes Ethernet (Power...
Společnost D-Link zahájila dodávky přístupových bodů 802.11n pro SMB, tedy malé a střední podniky. Nové body mají nabídnout lepší pokrytí a více provozních režimů než staré modely a pak také flexibilní správu a napájení přes Ethernet (Power over Ethernet - 802.3af PoE).



Nyní se nabízí nový model - AirPremier N Dual Band - DAP-2590. Ten využívá odolné pouzdro, jež splňuje protipožární předpisy pro zařízení v uzavřených prostorech a využívá k tomu tzv. plenum-rated materiály. Do konce roku pak má přijít DAP-2553 pro rozvíjející se podniky s potřebou vybudovat novou bezdrátovou síť. Obě AP mají tři odpojitelné antény pro rychlost až 300 Mb/s v pásmech 2,4 a 5 GHz a díky funkcím Wi-Fi Multimedia Quality of Service se hodí pro datové, hlasové a video aplikace.

Zabezpečení zahrnuje WPA a WPA2 (802.11i) s podporou pro RADIUS a MS NAP a pak je zde filtrování MAC adres, segmentace bezdrátové LAN, blokování vysílání SSID, detekce pirátských AP a časový rozvrh bezdrátového vysílání. Dále mohou tato zařízení fungovat jako AP, Wireless Distribution System (WDS), WDS s AP a bezdrátový klient. Mezi pokročilejší funkce patří vyrovnávání zátěže provozu a také je zde AP Manager II umožňující ovládání těchto novinek, ale i starších modelů (DWL-3200AP, DWL-8200AP, DWL-2700AP a DWL-7700AP atd.)

Zdroj: TZ D-Link