Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link představuje stohovatelný přepínač DES-3052P z rodiny xStack

11.10.2007, Jan Vítek, aktualita
D-Link představuje stohovatelný přepínač DES-3052P z rodiny xStack
Společnost D-Link obohacuje rodinu xStack o stohovatelný přepínač DES-3052P se 48 porty a podporou PoE (Power over Ethernet). Předurčuje jej pro malé a střední podniky, které tak mohou využít jeho snadnou rozšiřitelnost. „Stále více malých...
Společnost D-Link obohacuje rodinu xStack o stohovatelný přepínač DES-3052P se 48 porty a podporou PoE (Power over Ethernet). Předurčuje jej pro malé a střední podniky, které tak mohou využít jeho snadnou rozšiřitelnost.



„Stále více malých a středních podniků usiluje o lepší zabezpečení svých sítí a potřebuje řiditelný přepínač s velkou hustotou portů, který pokryje jejich síťové, bezpečnostní a PoE potřeby. Díky podpoře ACL, RADIUS autentizace, hostování VLAN a vazeb IP-MAC přináší DES-3052P velmi ekonomické řešení těchto požadavků,“ řekl George Cravens, Technical Marketing Engineer D-Link Systems, Inc.

Přepínač obsahuje 48 10/100Mbps porty, čtyři gigabitové porty a dva combo SFP porty. U verze DES-3052P je Power over Ethernet přítomen u všech portů. Každý z nich pak dokáže poskytnout až 15,4 W energie a celkový výkon tedy je 370 W. Pro napájení zařízení, která nejsou kompatibilní s PoE, lze použít PoE adaptéry, například D-Link DWL-P50. Mezi další funkce pak patří D-Link Safeguard Engine pro detekci útoků proti centrálnímu procesoru přepínače. Ten také obsahuje podporu pro přístupové seznamy (ACL), 802.1Q Virtual LAN (VLAN), a hostování VLAN pro lepší zabezpečení a využití šířky pásma. Nesmí zde samozřejmě chybět služba QoS s různými metodami řízení packetů, či podpora protokolů pro správu zařízení včetně SNMP, RMON, Telnet, webového rozhraní, SSH/SSL a DHCP Relay Option.

Zdroj: D-Link