Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link uvádí novinky z oblasti IP kamerových systémů

21.1.2009, Jan Vítek, aktualita
D-Link uvádí novinky z oblasti IP kamerových systémů
Společnost D-Link se přihlásila s novými produkty z oblasti IP kamerových systémů. Prvním z nich je IP kamera DCS-1130 s připojením 802.11n, která nabízí rovněž monitorován přes mobilní sítě 3G pomocí RTSP (Real Time Streaming Protocol)....
Společnost D-Link se přihlásila s novými produkty z oblasti IP kamerových systémů. Prvním z nich je IP kamera DCS-1130 s připojením 802.11n, která nabízí rovněž monitorován přes mobilní sítě 3G pomocí RTSP (Real Time Streaming Protocol). Dále se zde setkáme s 16násobným zoomem (digitální) a možnostmi nastavování různých profilů.



A pak jsou zde nové síťové videorekordéry DNS-722-4 a DNS-726-4 určené pro SOHO a malé i střední firmy. Model DNS-726-4 NVR Pro dokáže kromě kamer D-Link obsluhovat také kamery firem Axis, Sony a Panasonic.

Do obou modelů je pak možné nainstalovat dva pevné disky s rozhraním Serial ATA a nakonfigurovat je do pole RAID. Lákadlem pro zákazníky má být dle firmy především flexibilní správa událostí. Mohou se tak monitorovat všechny „spouštěcí mechanizmy“ kamer aktivované detekcí pohybu nebo digitálním vstupem. DNS-726-4 také umožňuje centrálně ovládat digitální výstup, zasílání e-mailů a nahrávání u všech kamer v síti. Znamená to, že pokud například jedna kamera detekuje pohyb, pak videorekordér může nastavit ostatní kamery do předurčené polohy, zapnout u nich osvětlení a aktivovat záznam.

Dále se zde setkáme s technologií napájení přes Ethernet (PoE), neomezeným časovým rozvrhem nahrávání, DDNS, podporou čtyřech kanálů a rychlost záznamu může dosáhnout až 120 snímků za sekundu. Tyto dva modely však zatím nejsou určeny pro Evropu, ale za cenu 699,99 dolarů za DSN-726-4 a 399 dolarů za DSN-722-4 se budou moci ve 2. čtvrtletí 2009 pořídit pomocí online obchodu dlinkshop.com.

Zdroj: TZ D-Link