Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link uvádí novou řadu produktů PowerLine

13.4.2010, Jan Vítek, aktualita
D-Link uvádí novou řadu produktů PowerLine
Společnost D-Link si připravila nové produkty řady HomePlug AV PowerLine, která umožňuje vytvořit počítačovou síť z elektrických rozvodů. Příslušný trh dle informací firmy roste od roku 2006 meziročním tempem 30 procent a to se má ještě...
Společnost D-Link si připravila nové produkty řady HomePlug AV PowerLine, která umožňuje vytvořit počítačovou síť z elektrických rozvodů. Příslušný trh dle informací firmy roste od roku 2006 meziročním tempem 30 procent a to se má ještě zintenzivnit. Po celém světě má být nyní nainstalováno kolem 16 milionů zařízení typu HomePlug AV.



Mezi novinky D-Link patří jednak HomePlug AV adaptér DHP-306AV a startovací sada DHP-307AV se dvěma adaptéry. Ty dokáží přenášet data rychlostí až 200 Mb/s a podporují také funkci QoS (Quality of Service). Alternativou jsou HomePlug AV průchozí adaptér DHP-P306AV a sada DHP-P307AV, což jsou podobná zařízení, která ale mají navíc vestavěnou elektrickou zásuvku, ze které můžete napájet zařízení, které připojujete k síti. Adaptéry obsahují také filtr, který chrání před rušením z připojeného elektrického zařízení.



PowerLine HomePlug AV bezdrátový Wi-Fi N Extender DHP-W306AV je předposlední novinkou a jde o první produkt řady PowerLine, který kombinuje obě technologie do jednoho zařízení. A nakonec to je 200 Mb/s přepínač PowerLine se čtyřmi ethernetovými porty pro připojení více zařízení najednou přes jednu zásuvku. Všechny nové produkty jsouy založeny na řešení Atheros AMP.

Doporučené koncové ceny DHP-306AV a DHP-307AV jsou 1097 Kč, resp. 2086 Kč. Zařízení DHP-P306AV a DHP-P307AV stojí 1537 Kč, resp. 2635 Kč. Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH.

Zdroj: TZ D-Link