Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další generace nízkospotřebové platformy AMD Brazos i pro nové typy zařízení

28.1.2010, Jan Vítek, aktualita
Další generace nízkospotřebové platformy AMD Brazos i pro nové typy zařízení
Společnost Advanced Micro Devices uvedla, že její chystaná nízkospotřebová platforma Brazos bude určena nejen pro netbooky a podobné malé přenosné počítače, ale i pro zcela nové typy zařízení s novými formáty. Brazos přitom vychází z APU...
Společnost Advanced Micro Devices uvedla, že její chystaná nízkospotřebová platforma Brazos bude určena nejen pro netbooky a podobné malé přenosné počítače, ale i pro zcela nové typy zařízení s novými formáty. Brazos přitom vychází z APU (Accelerated Processing Unit) Ontario, který bude obsahovat dvoujádrový x86 procesor a grafické jádro kompatibilní s API DirectX 11. A chystá se pro vypuštění někdy v příštím roce.



Brazos má také nabídnout větší efektivitu při nakládání s energií v porovnání s dnešními platformami, což je klíčové, aby se uplatnil v malých mobilních zařízeních. Již dříve také AMD uvedlo, že APU Ontario má poskytnout 90 procent výkonu dnešního běžného počítače a přitom má čip mít méně než polovinu plochy.

Ovšem i nyní se zástupce AMD Tan See Ghee nevyjadřoval o Brazos a Ontario zrovna přesně. Pouze uvedl, že Brazos bude určen pro nové typy zařízení. Nevíme tedy ani přesnou výrobní technologii určenou pro tyto čipy a jediné, co je známé, jsou nějaké informace o architektuře Bobcat. Její jádra x86-64 budou podporovat virtualizaci a instrukce SSE, SSE2, SSE3.

Zdroj: X-bit labs