Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další na Asus O!Play na obzoru

11.11.2009, Jakub Doležal, aktualita
Další na Asus O!Play na obzoru
Společnost Asus ohlásila přírůstek do řady HD multimediálních přehrávačů O!Play. Model Air HDP-R3 je vybaven oproti svému předchůdci několika novými zlepšováky. Starší HDP-R1 byl pro Asus prvním počinem v řadě O!Play a disponoval širokou...
Společnost Asus ohlásila přírůstek do řady HD multimediálních přehrávačů O!Play. Model Air HDP-R3 je vybaven oproti svému předchůdci několika novými zlepšováky.



Starší HDP-R1 byl pro Asus prvním počinem v řadě O!Play a disponoval širokou podporou video formátů. Pro připojení k síti měl připraven konektor RJ-45. Pro flashku, či externí disk byl připraven USB/eSATA port.

Nový model Air HDP-R3 přidává k těmto vlastnostem navíc dvě nové. První je podpora Wi-Fi a druhou pak čtečka paměťových karet. Pokud si tedy pořídíte model Air HDP-R3 můžete jej k domácí síti připojit jak skrze Ethernet, tak i přes Wi-Fi s podporou 802.11n. Rychlost nového bezdrátového standardu by měla na přenos videa stačit.

Druhou již zmiňovanou novinkou je čtečka paměťových karet, která je umístěna na boku přístroje a podporuje formáty CF, SD MMC, a Memory Stick/MSDuo. O maximální podporované kapacitě není zmínka.

Ostatní výstupy, či vstupy jsou stejné jakou u předchozího modelu, tedy HDMI 1.3, kompozitní audio/video výstup, optický audio výstup, 1x USB a 1x kombinované USB/eSATA. Samotné rozměry přístroje zůstali nezměněné, v řeči čísel - 181x125,3x47,7 mm. Po designové stránce také žádné novinky, kromě nové indikační diody na Wi-Fi.

Na trh by se měl nový ASUS O!Play HDP-R3 dost již velmi brzy (nejspíše koncem měsíce). Cena v Evropě by se měla pohybovat lehce nad cenou starého modelu, který lze sehnat za přibližně 2500 Kč (€90).

Zdroj: Fudzilla