Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další screenshoty linuxového Palm OS jsou na světě!

23.2.2006, redakce SHW, aktualita
Další screenshoty linuxového Palm OS jsou na světě!
Uplynulo jen pár dní od doby, kdy společnost Acces zveřejnila několik informací ze své vývojářské kuchyně a na svět se také dostal screenshot nového OS se spuštěnými poznámkami, dnes se již můžeme podívat na další tři nové obrázky, které...
Uplynulo jen pár dní od doby, kdy společnost Acces zveřejnila několik informací ze své vývojářské kuchyně a na svět se také dostal screenshot nového OS se spuštěnými poznámkami, dnes se již můžeme podívat na další tři nové obrázky, které nám ukáží, jak nejspíše bude nový systém vypadat.

Screenshoty pochází z telefonu Haier N60, který se prodává např. v Číně a běží na Linuxu. Z toho důvodu byl pravděpodobně zvolen jako testovací stroj pro Palm OS s linuxovým jádrem, vývojářům se tak značně ulehčila práce, nemusí upravovat systém pro nový hardware.

Na prvním obrázku je nejspíše launcher, doufejme, že ho bude možné nastavit, aby zobrazoval menší ikony či seznam nainstalovaných aplikací. Pokud by situace zůstala beze změny (což je podle nás nepravděpodobné, ale člověk nikdy neví), škodný by byl Palm OS, protože launcher je jedna z věcí, které ve stávajícím systému přestávají stačit.




Hra hledání min (anglicky minesweeper) existuje snad pro všechny kapesní počítače i mobilní telefony, do budoucna by ji měl obsahovat i Palm OS.




Palm ve svých počítačích používal nejdříve k přehrávání MP3 skladeb RealOne Player, do novějších modelů nasadil kvalitnější Pocket Tunes. Audio Player na screenshotu vypadá jednoduše a díky velkým tlačítkům ho půjde ovládat i prstem, kamenem úrazu by však mohl být hardware (nekvalitní zvukový výstup).




Zatím je příliš brzo debatovat nad kvalitami nového systému, ale první známé screenshoty důležitých aplikací vypadají celkem slibně, co říkáte?