Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Daxian X999 – Klon iPhonu s Windows Mobile a fotoaparátem

25.2.2008, Pavel Bureš, aktualita
Daxian X999 – Klon iPhonu s Windows Mobile a fotoaparátem
Napodobenin Apple iPhonu existuje mnoho, jen pár přístrojů však dokáže zaujmout i náročnější zákazníky. Společnost Daxian představila zařízení vzhledově velmi podobné populárnímu telefonu od Apple, narozdíl od mnoha dalších kopií nevyužívá...
Napodobenin Apple iPhonu existuje mnoho, jen pár přístrojů však dokáže zaujmout i náročnější zákazníky. Společnost Daxian představila zařízení vzhledově velmi podobné populárnímu telefonu od Apple, narozdíl od mnoha dalších kopií nevyužívá Daxian X999 proprietární operační systém, ale moderní Windows Mobile 6.0 zaručující dostatek funkcí již v základu.




Daxian X999 je vybaven GSM/GPRS modulem a operačním systémem Windows Mobile 6 Professional, jedná se tedy o komunikátor. Klon iPhonu sází na pomalý a dnes již překonaný procesor TI OMAP850 pracující na frekvenci 200 MHz. Rozlišení 3,2" dotekového LCD displeje je 240 x 320 pixelů, větší displej by způsobil znatelné zpomalení přístroje.

Pro data uživatelů přiložil výrobce 1 GB TransFlash kartu, aplikace mají pro svůj běh k dispozici dostatečných 128 MB RAM. Daxian X999 je vybaven 2 Mpix fotoaparátem s podporou makro režimu i nahrávání videosekvencí v rozlišení 320 x 240 nebo 176 x 144 bodů.




Rozhraní operačního systému Windows Mobile je v čínštině, dle slov výrobce je k dispozici anglická lokalizace. Je však otázkou, zda je lokalizace dostupná ve formě samostatného programu nebo bude třeba nahrát anglickou verzi Windows Mobile 6 Professional.

Daxian se neinspiroval pouze u Applu, ale také u společnosti HTC, která ve svých komunikátorech používá ke spouštění programů menu v podobě 3D kostky.

Podle údajů výrobce vydrží Daxian X999 v pohotovostním režimu 150 – 340 hodin, telefonovat lze 4 – 6 hodin. Komunikátor můžete zakoupit např. v obchodě Fruper! za 369,95 USD, což je v přepočtu cca 6 300 Kč.

Zdroj: Fruper!