Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell Alienware Aurora a Area 51 s podporou GeForce RTX

22.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Dell Alienware Aurora a Area 51 s podporou GeForce RTX
Dell inovoval nabídku svých herních počítačů, konkrétně řady Alienware Aurora a Alienware Area 51. Mezi jinými vylepšeními mohou být tyto aktualizované verze vybaveny nejnovějšími grafickými kartami GeForce RTX.
Na letošním Gamesconu se představila nejen nová GeForce RTX, ale také spoustu dalších produktů, mezi nimiž jsou některé právě spojeny s novými grafickými kartami. Své novinky pro hráče představila např. i společnost Dell, konkrétně šlo o herní PC Alienware Aurora a Alienware Area 51. Alienware Aurora přináší malé rozměry do třídy mid-tower, má jen microATX základní desku, přesto nabízí bohaté možnosti rozšíření a výrobce tvrdí, že má prozatím nejlepší skříň, pokud jde o rozšiřování PC bez použití nářadí.
 
Dell Alienware Aurora
 
Dnes už nesmí chybět blikající "světýlka", takže je podporována technologie AlienFX. Zapracovalo se na vnitřním uspořádání a pozicích ventilátorů, které vzadu a nahoře vyhání teplý vzduch ven od nejteplejších komponent. Využít lze až 5 diskových pozic a dokonce se nezapomnělo ani na možnost použít dnes už málokdy používanou optickou mechaniku. Počítač podporuje Intel Optane, gigabitový ethernet a má i Wi-Fi 802.11ac. Vyvíjen byl nejen s ohledem na hraní, ale také na virtuální realitu (Oculus VR, HTC Vive). Hlavní novinkou je možnost mít počítač i s nejnovějšími grafickými kartami GeForce RTX 2070, RTX 2080 i RTX 2080 Ti. Má pro ně 2×300W napájení a nechybí ani speciální přídavné 120W napájení pro procesor. Cena nejlevnější verze bude činit $899.
 
Dell Alienware Area 51
 
Druhým PC, o kterém však Dell zveřejnil méně informací, je aktualizovaná verze Alienware Area 51. Má zajímavý trojhranný tvar a také zde je možné nově použít výše zmíněné grafické karty Nvidia GeForce RTX. Díky tomu je vhodný pro nasazení do virtuální reality nebo hraní ve 4K a údajně i 8K her. Počítač může být vybaven procesory Intel s až 18 jádry. Oba počítače budou v prodeji od začátku září.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.