Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell bude nabízet sestavy s tří a čtyřjádrovými Phenomy

17.2.2008, Pavel Boček, aktualita
Dell bude nabízet sestavy s tří a čtyřjádrovými Phenomy
Po posledních zprávách, informujících o ukončení nabídky řady Dell Inspiron s procesory AMD, to mohlo vypadat, že Dell opět s AMD končí, ale opak je pravdou. Jednalo se totiž pouze o vyřazení několika starších systémů, na úterý 19. je nachystána...
Po posledních zprávách, informujících o ukončení nabídky řady Dell Inspiron s procesory AMD, to mohlo vypadat, že Dell opět s AMD končí, ale opak je pravdou. Jednalo se totiž pouze o vyřazení několika starších systémů, na úterý 19. je nachystána obnovená premiéra sestav OptiPlex 740 a 740 Enhanced (kódově Heineken), které budou nově nabízeny kromě Athlonů 64 X2 i s Phenomy 64 X3 a X4.

Nicméně se jedná stále o kancelářské / podnikové sestavy, které bývají často nevyvážené a připomínají tak polévku „co dům dá“. Základní deska například obsahuje čipovou sadu NVIDIA s integrovanou grafickou kartou GeForce 8150LE, ovšem grafická karta se stejné používá Quadro NVS 210S ve slotu PCIe x16 (na výběr jsou dále Radeony X1300 a HD 2400 Pro / XT).



Nicméně v blízké budoucnosti se počítá i s deskami obsahujícími čipové sady AMD 7x0, stejně jako GeForce 8300. Paměti si lze momentálně vybrat DDR2-533 až DDR2-800 SDRAM v kapacitách 512 MB - 4 GB, disky jeden nebo dva SATA v kapacitách 80, 160 a 250 GB (na výběr je i 80GB Raptor), optických mechanik je nepřeberné množství - od obyčejných CD-ROM přes DVD-ROM a CD-RW/DVD až po DVD+ / -RW, SATA i UATA. Integrována bude gigabitová síťová (Broadcom 5754) a zvuková karta.

Operační systémy má Dell na výběr Microsoft Windows XP Home / Professional a Vista Home basic / Business / Ultimate. Sestavy budou jako doposud v konfiguraci desktop, tower či SFF (Small Form Factor), dokoupit bude možné u Dellu i monitor a periferie.

Zdroj: TG Daily