Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell Inspiron 1501 již dostupný i u nás

10.11.2006, Jan Vítek, aktualita
Dell Inspiron 1501 již dostupný i u nás
Novým designem se může pochlubit entry-level notebook Inspiron 1501 společnosti Dell, který je firmou označován jako elegantní, cenově dostupný a výkonný. Jde také o první řadu notebooků Dellu, jež je osazena procesory od AMD. “Modernizace...
Novým designem se může pochlubit entry-level notebook Inspiron 1501 společnosti Dell, který je firmou označován jako elegantní, cenově dostupný a výkonný. Jde také o první řadu notebooků Dellu, jež je osazena procesory od AMD. “Modernizace technologie a velmi dobrá výbava modelu Inspiron 1501 dokazuje, že společnost Dell naslouchá svým zákazníkům a vyvíjí notebooky přesně podle jejich potřeb, přičemž je kladen důraz na rozšíření použití pro pracovní i domácí použití,” sdělil Hervé Mattan, Vedoucí oddělení marketingu pro oblast domácích uživatelů a menších podniků, Dell EMEA.


Dle přání zákazníka může být nový 15,4" širokoúhlý Inspiron 1501 vybaven procesory AMD Sempron, Turion 64 a nebo Turion 64 X2. Maximální kapacita operační paměti je 2GB a velikost disku 80GB, což by však mohlo být lepší. Grafická karta 'drží basu' s procesorem a je tedy od ATi, konkrétně Radeon Xpress 1150 256MB Hypermemory, která je však integrována v čipové sadě. Služba DellConnect vám umožní si dostupné typy komponent jednoduše zvolit dle potřeby, přičemž základní verze s AMD Sempron přijde na cca 20.000Kč s DPH a s dvojjádrovým Turionem 64 X2 se začíná na 25.200Kč s DPH. Pro další informace můžete využít odkaz na zdroj.

Zdroj: Dell