Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell, Intel a Microsoft vytvořili skupinu NVMHCI pro rozšíření využití NAND flash

31.5.2007, Jan Vítek, aktualita
Dell, Intel a Microsoft vytvořili skupinu NVMHCI pro rozšíření využití NAND flash
Společnosti Dell, Intel a Microsoft nedávno oznámily, že společně vytvoří pracovní skupinu pro vytvoření rozhraní Non-Volatile Memory Host Controller Interface (NVMHCI) a začnou pracovat i na SW standardu pro připojení NAND flash pamětí...
Společnosti Dell, Intel a Microsoft nedávno oznámily, že společně vytvoří pracovní skupinu pro vytvoření rozhraní Non-Volatile Memory Host Controller Interface (NVMHCI) a začnou pracovat i na SW standardu pro připojení NAND flash pamětí k PC. Hlavní iniciativu zde vyvinul Intel a Dell s Microsoftem zde slouží jako "stěžejní přispěvatelé".



Zatím se plánují práce na ovladačích pro přístup k NAND flash pamětem v pevných discích, základních deskách, SSD a externích zařízeních. NVMHCI má doplnit standardizaci, na níž pracuje Open NAND Flash Interface (ONFI) pracovní skupina. Ta má momentálně 55 členů, mezi nimiž nechybí AMD, Hitachi GST, Intel, Micron, Nvidia, Qimonda nebo Seagate.

Intel má tedy očividný zájem co nejrychleji rozšířit používání NAND flash pamětí, což dokazuje také podnikem se společnou majetkovou účasti, který vytvořil s firmou Micron a samozřejmě i technologií Turbo Memory (Robson) na platformě Santa Rosa. Tato však zcela nesplnila očekávání, a tak se Intel snaží dál.

Pracovní skupina NVMHCI se dle vlastního vyjádření hodlá rozrůst o další členy a otázkou je, zda se připojí i AMD, které nedávno oznámilo, že součástí platformy Puma bude i technologie Hyperflash - obdoba Turbo Memory. Nicméně první specifikace NVMHCI majíí být hotovy v průběhu druhé poloviny tohoto roku.

Zdroj: TG Daily