Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell představuje dva nové servery PowerEdge

17.4.2007, Jan Vítek, aktualita
Dell představuje dva nové servery PowerEdge
Společnost Dell představila pro oblast Evropy, Blízkého východu a Afriky (EMEA) dva nové servery PowerEdge 2970 a PowerEdge Energy Smart 2970, které mají kromě dalších prvků přinést především zvýšený výkon za současného významného snížení...
Společnost Dell představila pro oblast Evropy, Blízkého východu a Afriky (EMEA) dva nové servery PowerEdge 2970 a PowerEdge Energy Smart 2970, které mají kromě dalších prvků přinést především zvýšený výkon za současného významného snížení spotřeby. Například PowerEdge 2970 oproti předchozí generaci s dvoujádrovými procesory má při spotřebě nižší o 34 % dosáhnout až o 105 % vyššího výkonu. Server může hostit několik generací procesorů AMD Opteron a také je připraven na další generaci se čtyřmi jádry. Dále servery nabízí standardizované technologie nebo také software pro správu systémů Dell OpenManage.



„Zákazníci soustavně čelí limitům svojí IT infrastruktury a nákladům, spojeným s její životností,“ uvádí ředitel Enterprise Marketingu společnosti DELL pro oblast EMEA Eric Velfre. „Usilujeme o nabídku komplexních řešení, která snižují celkové pořizovací náklady formou virtualizace, energetické úspornosti a akcelerace přechodu na multi-core technologie.”

„Servery PowerEdge 2970 a PowerEdge Energy Smart 2970 splňují potřeby dnešních firem tím, že snižují spotřebu energie, prostorové nároky a požadavky na chlazení. To vše při současném poklesu celkových nákladů během životnosti serveru, zajištění flexibility a snazšího přechodu na multi-core platformy,“ dodává Eric Velfre.

Dále do serverů PowerEdge 2970 patří devátá generace shodných prvků Dell včetně jejich uspořádání pro zkrácení doby nezbytné k seznámení se se systémem, architektura AMD Direct Connect, pevné disky SAS, PCI Express rozhraní pro Ethernet, RAID, InfiniBand a Fibre Channel. Vyšší výkon má serverům dodat také TCP/IP Offload Engine pro systém Windows Server 2003 SP1. Ceny PowerEdge 2970 začínají na 49.900 Kč bez DPH a dopravy. Verze Energy Smart s nízkonapěťovými procesory a dalšími prvky pro ještě nižší spotřebu se objeví příští týden.

Zdroj: Dell