Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell překvapuje analytiky v prodejnosti notebooků

2.6.2008, Marek Štelčík, aktualita
Dell překvapuje analytiky v prodejnosti notebooků
Mnoho analýz předpovídalo, jak společnost Dell bude postupně ztrácet podíl na trhu a bude v pomyslném žebříčku předbíhán jinými společnostmi. Realita je však jiná, Dell se nehodlá vysněného výsluní, které dříve mezi výrobci počítačů zaujímal,...
Mnoho analýz předpovídalo, jak společnost Dell bude postupně ztrácet podíl na trhu a bude v pomyslném žebříčku předbíhán jinými společnostmi. Realita je však jiná, Dell se nehodlá vysněného výsluní, které dříve mezi výrobci počítačů zaujímal, tak lehce bez boje vzdát. Propustil v rámci zvýšení konkurenceschopnosti několik tisíc svých zaměstnanců (propuštěno bylo vloni 7000 zaměstnanců, skrze akvizice přibylo zhruba 2700 zaměstnanců) a přehodnotil strategie prodeje.



Zaměření se především na notebooky se zdá být dobrým rozhodnutím, neboť ty zaznamenávají velikou oblibu a dobře se prodávají. Konkrétně společnost hlásí nárůst prodejnosti notebooků o 43 %, celkově ve všech produktech společnost prodala za první čtvrtletí o 22 % produktů více než za stejné období loňského roku. Servery si pak v prodejnosti přilepšily o 23 %. Výnosy společnosti za první čtvrtletí oproti stejnému období minulého roku vzrostly o 9 % z 14,72 miliard na 16,08 miliard amerických dolarů. Čistý zisk pak činil 784 milionů dolarů při porovnání se 756 miliony dolarů v roce minulém. Vše se projevilo i na akciích společnosti, které při oznámení této zprávy vzrostly z 21,81 dolarů na 23,97 dolarů.

Zdroj: Laptoplogic