Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell přináší nové blade servery PowerEdge M

29.1.2008, Jan Vítek, aktualita
Dell přináší nové blade servery PowerEdge M
Novou řadu M blade serverů PowerEdge představila společnost Dell a vedle ní také i novou modulární skříň. PowerEdge M jsou navrženy s ohledem na energetické úspory, flexibilitu a spravovatelnost. Kvůli tomu byly vybaveny technologiemi Energy...
Novou řadu M blade serverů PowerEdge představila společnost Dell a vedle ní také i novou modulární skříň. PowerEdge M jsou navrženy s ohledem na energetické úspory, flexibilitu a spravovatelnost. Kvůli tomu byly vybaveny technologiemi Energy Smart a dle firmy Dell jim mají poskytnout oproti srovnatelným systémům jiných firem o 28 procent lepší výkon na watt. Dále mají tyto servery být postaveny z komponent, které neobsahují olovo, a vyhovovat požadavkům na green IT řešení.


PowerEdge M1000e

Nová skříň PowerEdge M1000e má velikost 10U a je schopna pojmout až 16 blade serverů, přičemž je optimalizována především pro Dell PowerEdge M600 a M605. Každý z nich může nést jeden nebo dva čtyřjádrové procesory Intel Xeon, či AMD Opteron. Skříň také obsahuje ethernetový blade přepínač Dell PowerConnect M6220 se čtyřmi 1Gb porty s možností upgrade, jeden ze tří možných přepínačů od společnosti Cisco, přepínač Brocade FC4 či portový agregátor, adaptéry hostitelské sběrnice FC4 firem QLogic a Emulex, mezaninovou kartu Infiniband od společnosti Mellanox a nakonec si zákazníci mohou zvolit mezi standardy Fibre Channel a Ethernet Pass Through (10/100/1000Mbps).

Jednodušší správa serverů má být zajištěna pomocí sady Dell OpenManage, která se k serverům dodává pro to, aby mohli firmy snadněji kontrolovat infrastrukturu svých datových center a měly na ně ucelený pohled. A nakonec je tu technologie přepínačů Flex I/O, díky níž lze lépe navrhovat síťová blade prostředí.

Zdroj: TZ Dell