Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell UltraSharp 38: potřebujete velký panel?

15.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Dell UltraSharp 38: potřebujete velký panel?
Dell si připravil nový monitor UltraSharp 38 s LCD panelem o úhlopříčce 37,5", který je určen pro opravdové nadšence neváhající za takové zařízení vydat značnou sumu. Co za ni ale dostanou? 
Dell UltraSharp 38 Curved Monitor (U3818DW) tak bude svou velikostí odpovídat spíše televizoru a pokud bychom jej měli mít v běžné vzdálenosti před očima jako běžný monitor, čili cca půl metru, mohli bychom si prací s okny pěkně posilovat krční svalstvo. 
 
Dell UltraSharp 38 inch curved monitor
 
Tato novinka slibuje slušnou kvalitu zobrazení a také širokou nabídku vstupů a výstupů, za což ale také příslušně zaplatíme. Do toho patří rozhraní USB typu C, přes které lze vést napájení (až 100 W dle specifikací), audio i video signál. Co se týče napájení, Dell mluví o tom, že jde o přenos energie mezi notebookem a monitorem, takže je zřejmé, že z notebooku půjde audio/video signál a nazpět půjde energie pro napájení/dobíjení. 
 
Hlavní specifikace ale mluví o rozlišení 3440 x 1440, takže jde o širokoúhlý prohnutý panel, přičemž ten je z továrny kalibrován pro 99% pokrytí prostoru sRGB. Dell zatím bohužel o tomto monitoru neprozradil podrobné specifikace, pouze vybrané údaje, takže na to si budete muset počkat. 
 
Pak už se dozvíme jen o dvou integrovaných 9W reproduktorech, funkci Dell Display Manager pro správu využití obrazové plochy a sem patří také podporované funkce Picture-in-Picture a Picture-by-Picture. Je tak zřejmé, že monitor dokáže pracovat se signálem z více vstupu, a to alespoň dvou. 
 
Dell UltraSharp 38 Curved Monitor bude dostupný na Dell.com od 23. června za cenu 1499 USD. 

Zdroj: Dell