Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell začal s distribucí diskových polí SAN od EqualLogic

7.2.2008, Jan Vítek, aktualita
Dell začal s distribucí diskových polí SAN od EqualLogic
Společnost Dell teprve nedávno dokončila akvizici firmy EqualLogic a již oznamuje, že začíná s celosvětovou distribucí diskových polí SAN nové generace, které pocházejí právě od EqualLogic - řada Dell EqualLogic PS5000. Tato pole mají disponovat...
Společnost Dell teprve nedávno dokončila akvizici firmy EqualLogic a již oznamuje, že začíná s celosvětovou distribucí diskových polí SAN nové generace, které pocházejí právě od EqualLogic - řada Dell EqualLogic PS5000. Tato pole mají disponovat novou architekturou, která jim umožní fungovat jako jádro virtuálních datových center. K dispozici bude ukládání dat, lineární odstupňování výkonu a kapacity a jejich správa za předem danou cenu.



Architektura vychází z iSCSI a je zaměřena na flexibilitu pro virtualizaci objemu dat, modulární škálovatelnost, vzdálenou replikaci a spolupráci mezi počítači v jakémkoliv datovém centru založeném na Internetovém Protokolu. Díky tomu by se dle slov Simona Neguse (viceprezident pro služby a řešení společnosti Dell EMEA) mělo ukládání dat v sítích patřičně zjednodušit a zautomatizovat.

Modulární škálovatelnost znamená to, že každé z diskových polí je plnohodnotný síťový SAN systém, takže přidáváním diskových polí do systému lineárně roste výkon ukládání dat, zvyšuje se propustnost sítě, ale systém se chová stále jako jeden virtuální SAN. Podrobnosti naleznete na adrese, na niž odkazuje zdroj aktuality.

Zdroj: TZ Dell