Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell zažívá další silný růst

20.1.2008, Pavel Boček, aktualita
Dell zažívá další silný růst
Dell zažil další silné čtvrtletí, i když se předpokládaly ještě větší zisky. Celosvětové prodeje PC sestav se díky nové strategii zvýšily o 15,5 %, zatímco růst největšího rivala - Hewlett Packard - se zpomalil z 33 % na 23,3 %. Oproti minulému...
Dell zažil další silné čtvrtletí, i když se předpokládaly ještě větší zisky. Celosvětové prodeje PC sestav se díky nové strategii zvýšily o 15,5 %, zatímco růst největšího rivala - Hewlett Packard - se zpomalil z 33 % na 23,3 %. Oproti minulému roku vzrostl prodej sestav o 17,7 % na celkových 11,3 milinu kusů, což je 14,6 % celkové celosvětového prodeje počítačů. To Dellu vynáší druhé místo, přičemž minulý rok měla společnost jen 8,4 % celosvětového prodeje sestav. Ve Spojených státech bylo prodáno o 15,2 % počítačů více, celkový růst prodeje zde byl 8,8 %, oproti 9,8 % u HP. Podobné výsledky jsou i na dalších kontinentech, kde všude Dell získával, zejména na úkor HP.


Michael Dell

Svůj post největší prodejnosti společnost ztratila v roce 2006, kdy zákazníci kupovali v obchodech více laptopů HP a Acer akvizoval americký Gateway. Po nástupu zakladatele Michaela Della do pozice výkonného ředitele začala společnost skupovat menší firmy, zmenšovat výdaje a také se změnil 23 let starý model prodeje, když se Dell dohodl s velkými sítěmi supermarketů (např. Wal-Mart či TESCO) v různých státech světa na tom, aby prodávaly jeho sestavy. Pro rok 2008 se tak očekává celkový růst 12,2 %.

Zdroj: Reuters