Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Detaily o AMD CrossFireX

14.2.2008, Jan Vítek, aktualita
Detaily o AMD CrossFireX
Server TG Daily přinesl nějaké novinky o technologii AMD CrossFireX, které pronikly na povrch. Tato nová technologie má spatřit světlo světa v březnu s příchodem ovladačů Catalyst 8.03, což se jistě ne náhodou kryje s přicházející akcí CeBIT...
Server TG Daily přinesl nějaké novinky o technologii AMD CrossFireX, které pronikly na povrch. Tato nová technologie má spatřit světlo světa v březnu s příchodem ovladačů Catalyst 8.03, což se jistě ne náhodou kryje s přicházející akcí CeBIT 2008.



Využít bychom mohli 2, 3 nebo 4 GPU, která nemusí být ani stejného typu, ale je samozřejmě vhodné, aby k sobě měla výkonem blízko, protože karty se výkonnostně srovnají na podobnou úrověň. Také kvůli možným rozdílům v rychlostech paměti se bude stávat, že rychlejší karta bude čekat na pomalejší, ale to by prý neměl být takový problém. Avšak stejně jako u Hybrid SLI nastane u příliš rozdílných karet to, že místo výkonnostního nárůstu se dočkáme spíše propadu oproti výkonu rychlejší z karet.

Vyvstaly také otázky kompatibility karet HD 3850/3870 a HD 3870 X2. Ty by měly dle zprávy bez problémů spolupracovat, protože interně bude HD 3870 X2 viděna jako dvě karty HD 3870.

A na závěr si v TG Daily nechali jednu nepříjemnou zprávu, která se týká kompatibility s OS. CrossFireX má totiž pracovat pouze s operačním systémem Windows Vista a pokud by se měla udělat verze pro XP, tato technologie by se musela zcela předělat, čehož se asi nedočkáme.

Zdroj: TG Daily
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.