Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.1.2001, Jan Dvořák, zpráva
Konečně se cena nejnovější technologie u počítačových myší začíná přibližovat možnostem většiny uživatelů. Mít na stole myš bez klasické kuličky bylo až donedávna trošku nákladnější záležitostí. V poslední době se na našem trhu začínají objevovat myši s optickým senzorem i od jiných výrobců než Microsoftu. Jsou to například Genius nebo Dexxa.
Radek | 9.7.200121:22

Myš DEXXA není žádný zázrak, ale za ty peníze to de. Chtít po optické myši aby chodila na jakékoli barvě nebo dokonce na zrcadle je stejný nesmysl jako chtít na kuličkové aby chodila na zcela hladké ploše bez čištění. Zkrátka něco za něco.
Radek

Odpovědět0  0
Petr | 12.2.200113:23

Nejprve jeden souhlas s panem Radkem Holeckem...recenze mi vubec nerekla neco dulezite...viz prizpevek pana Holecka. Jinak jeden muj znamy má Dexxu a obcas ji pouzivam a jeji tvar je otresny...pri zvednuti klouze a macka se bocni tlacitko (hlavne leve), funkce optickeho senzoru v pohode. Ja jsem si nastesti poridil Genius NetScroll+ EYE Optical (bez bocnich tlacitek) a jsem s ni nadmiru spokojen, citlivost se podle me sice nezvysila (mel jsem NetScroll+), ale odpadly problemy s cistenim, mys mam 2 mesice a jeste jsem nic necistil a funguje stale perfektne (starou jsem cistil kazdy 2 tydny). Ohledne podlozek..vsechny recenze mluvi jen o problemech se sklem nebo zrcadlem, ale nikdo nepise o problemech s podlozkami na kterych se stridaji kontrastni barvy...Osobne pouzivam jednobarevnou textilni a na nic si nestezuji.

Odpovědět0  0
Jiří Kulhánek | 16.1.200111:46

Při práci ve W2K s běžným SW jsem neregistroval žádné problémy s citlivostí :),ale ani žádné výrazné zlepšení oproti PS/2 kuličkovým myším. Hlavní problém je , že čas od času myš zamrzne - prostě přestane fungovat a je třeba ji odpojit od PS/2 a zapojit - de fakto restart procesoru v myši - myslím že technici v Dexxa prostě neví k čemu je watchdog ... Pro lepší orientaci - myš je připojena k počítači , který jede 24x7 dní v týdnu - je to jediná komponenta , která tento provoz nezvládá - při použití s počítačem, který občas vypnete to mrznutí myši možná nebude tak výrazné...

Odpovědět0  0
René Theurer | 15.1.200116:46

přečetl jsem si Vaše naříkání a chci se s Váma podělit o své zkušenosti

povrch - myš mi jede na všem ale problém který je zde citovaný vzniká zanešením zrcadýlka a optické cesty - nejčastěji však se zanese na chlupaté podložce pro běžné myši - stačí vyčistit a je po problému
tvar a funkčnost - co bych viděl na této myši jako problém je její výška a tím i problémy s náhodnými stisky tlačítek včetně těžce se otáčejícího roleru /namazal jsem ho a pomalu začíná fungovat obstojně/.
největší problém bych viděl s nekompatabilitou s některými SW hlavně corel
kdy funkce roleru se nedá použít !!!!!!!!!! navíc v ostatních programech navíc musíte stisknout tlačítko na danné okno i když je na vrchu !!! aby nadstandartní funkce vůbec začaly fungovat.
Stáhněte si upgrade funkce bude o něco lepší.

Odpovědět0  0
capo | 15.1.200121:04

Rád bych vše uvedl na pravou míru. Možná to trochu ovlivňují barvy, ale to není ta hlavní věc. Velmi důležité jsou ovladače. A také vyšší frekvence snímkování myši, které s tím souvisí. Používám mouseware od Logitechu. Původní ovladače od dexxy nepracují správně pod Windows ME. Zkuste a uvidíte. Pokud se jí někdo zbavuje kvůli takovéhle prkotině tak je s prominutím trouba...

Odpovědět0  0
Ed | 16.1.200110:39

diky pochvalam optickych mysek od mnoha recenzentu jsem si nedavno taky jednu poridil, konkretne genius netscroll optical... mno tak trochu te tisicovky lituju.. ne ze by to nebyla myska pekna ale oproti me shitove neznackove mysi jsem zadny narust citlivosti nezaznamenal.. mezi jeji prednosti urcite patri hezky a do ruky padnouci design, pet tlacitek a kolecko, ale opticky senzor se jevi spis jako pritez: naproste blazneni kurzoru pri rychlem pohybu (jestli quaka III tak proboha opatrne) a nefunkcnost na nekterych povrsich..
no nic asi chci za svych 1000 trochu moc...

Odpovědět0  0
Radek Holecek | 15.1.200112:07

Opravdu skvela recenze. Neznaly clovek se dozvi pouze dve veci a to, ze mys je opticka a ze se pripojuje na PS/2.
Uvedenou mysku mam doma. Jsem s ni vcelku spokojen a ani vyhrady k presnosti pohybu kurzoru nemam. Co mi vsak celkem vadi jsou dve bocni tlacitka (mys jich ma totiz pet), kterym se sice daji priradit nejake funkce, ale ktere clovek pri prudsim pohybu vlevo ci vpravo omylem macka, takze priradit jim nejakou funkci je cire blaznovstvi.
Kdyz uz bych ja recenzoval tuhle mys, zminil bych se alespon o ovladacich, co se v nich da nastavit, zminil bych se o tom, ze mys ma kolecko. Dokonce bych se zminil i o tom, ze vyrobce zakazuje se divat mysi na brisko kdyz pracuje. On pohled do jasneho cerveneho svetylka neni zrovna prijemny. No nic, co by clovek od serveru, ktery na poslednim Invexu rozdava samolepky s neplatnou www adresou svet.hardware.cz. Asi jim zbyly a bylo jim lito je vyhodit.

Odpovědět0  0
Limba | 15.1.200117:24

Nevim co stou to myší dělátě mám jí také a problémi sní nemám . Pokud vám kurzor poletuje kde se mu zachce , tak to je tím že na podložce mátě kontrastní barvy npř.bílá černá atd... Jelikoš je tato myš optická tak jí to nedělá dobře , ale bude te li sní jezdit třeba jen po desce stolu nebo papíře (já sem si pořídil bílou podložku ) bude myš fungovat výborně . Autor recenze tím že řekl po všech površích myslel materiál , ale zapoměl na barvy .

Odpovědět0  0
capo | 15.1.200121:03

Rád bych vše uvedl na pravou míru. Možná to trochu ovlivňují barvy, ale to není ta hlavní věc. Velmi důležité jsou ovladače. A také snímkování myši. Používám mouseware od Logitechu. Původní od dexxy nepracují správně pod Windows ME. Zkuste a uvidíte. Pokud se jí někdo zbavuje kvůli takovéhle prkotině tak je s prominutím trouba...

Odpovědět0  0
Martin | 16.1.20018:26

Tak... teda niečo k ovládačom. Nedoporučujem inštalovať originálne ovládače k tejto myši. Stoja za .......... . Ja osobne používam MS Intelipoint 3.0 a ide to perfektne.

Odpovědět0  0
LImba | 31.1.200111:38

Nevím co myslíte tím možná mám Win ME a můžu říci , že ovladači to není zkuste si sní jezdit třeba po podložce na které je dámá , která serfuje po vlnách a pak po papíru uvidíte co se bude dít . Extrém je potom jezdit třeba po zrcadle myš se může pominout .

Odpovědět0  0
Honza | 15.1.200111:46

Osobne ji nemam, ale obcas ji u kamarada pouziji. Ma tmave modrou desku stolu a co se tyce citlivosti, tak myslim, ze neni problem. Co se mi ale nelibi jsou jeji prilis zkosene hrany, takze pokud ji chci zvednout, klouze mi z rukou. Kdyz ji tedy chytnu vetsi silou, vzdycky zmacknu postranni tlacitko. U mysky od M$ jsem tohle nezaznamenal, jeji boky jsou vicemene kolme, tedy alespon do vyse prstu.

Odpovědět0  0
Martin | 15.1.20018:47

To by som rád vedel, na akom povrchu testoval autor článku túto myš. Ja mam túto myš doma. Na klasických podložkách pre mechanické myši je táto myš nepoužitelná. Pri pomalom pohybe na tychto povrchoch mi kurzor lieta rôznymi smermi. Pri rýchlom pohybe (veľmi rýchlom, aký môže nastať pri hraní hier typu HalfLife) sa začne kurzor na obrazovke pohybovať opačným smerom.
Sem-tam blbnú aj tlačítka. Niekedy je z kliku dvojklik a inokedy môžem tlačítko "pretlačiť" a nič.

Pripadá mi to tak, akoby autor článku túto myš videl akurát spoza výkladu, alebo je to len dobre platená reklama skrytá ako recenzia.

PS: - aby som nezabudol myš má pomerne krátky pripojovací kábel
- už sa Vám niekedy stalo, aby vám myš zmrzla... mne áno :o) musel som ju odpojiť z konektoru, a znovu zapojiť.
- inač je celkom dobrá :o)

S pozdravom Martin.

Odpovědět0  0
Milan | 15.1.200111:27

Souhlasím s Martinem.
Taky jsem si zakoupil tuto myš a za 2 dny jsem se jí musel zbavit.
Protože přesnost kurzoru je pro mne důležitá a DEXXou se to prostě nedalo!
Milan

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.