Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DFI a základní deska LANParty LT X48-T3R

28.2.2008, Pavel Boček, aktualita
DFI a základní deska LANParty LT X48-T3R
Mohlo by se zdát, že společnost DFI kvůli oslavám Nového roku v Číně na chvíli přerušila práci, nicméně dále v pozadí pracovala na nové základní desce založené na čipové sadě Intel X48 / ICH10R, nazvané LANParty LT X48-T3R. Ta tedy podporuje...
Mohlo by se zdát, že společnost DFI kvůli oslavám Nového roku v Číně na chvíli přerušila práci, nicméně dále v pozadí pracovala na nové základní desce založené na čipové sadě Intel X48 / ICH10R, nazvané LANParty LT X48-T3R. Ta tedy podporuje všechny procesory Core 2 Duo architektury s frekvencí FSB až po 1,6 GHz a paměti DDR3-1333.



Se třemi PCIe 2.0 x16 sloty (není však známo rozdělení linek a zda jsou skutečně všechny tři sloty PCIe verze 2.0) podporuje technologii CrossFireX; dále lze pro rozšiřující karty použít slot PCIe x4 či tři sloty PCI. Deska pojme až šest SATA 300 disků (jak jinak než s možností zapojení do RAID 0, 1, 0+1 a také 5) či mechanik, jakožto dvě zařízení přes UATA konektor.

Integrovaná je duální gigabitová síťová karta, zvuk zajišťuje Bernstein audio modul ve slotu PCI. Vedle verze LT má DFI ještě serverovou UT, na jejíž chlazení nově výrobce spolupracuje se společností ThermalRight, výsledek společného snažení, nazývaný heat freezer, však zatím nebyl představen; obě desky mají být na CeBITu. Pro přetaktovávče DFI nabízí jako vždy spoustu doplňkových funkcí, jako například tlačítka pro restartování či spuštění PC přímo na desce a podobně.

Jelikož dva PCIe x16 sloty nejvíce při okraji desky byly hned u sebe a nebylo by tak možné použít tři grafické karty s dvouslotovým chlazením v režimu CrossFireX, DFI změnilo rozložení a krajní PCIe slot bude v konečné verzi prohozen s PCI slotem. Na CeBITu by již měla být novější verze desky.



Zdroj: VR-Zone