Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DHL: soutěž o návrh nejlepšího řešení dopravy na bázi satelitní navigace

8.6.2007, Jan Vítek, aktualita
DHL: soutěž o návrh nejlepšího řešení dopravy na bázi satelitní navigace
Dopravní společnost DHL vyhlašuje soutěž, do které se mohou přihlásit i české organizace či jednotlivci. European Satellite Navigation Competition 2007 se týká návrhu řešení dopravy s pomocí satelitní navigace a zadáním je řízení vozového...
Dopravní společnost DHL vyhlašuje soutěž, do které se mohou přihlásit i české organizace či jednotlivci. European Satellite Navigation Competition 2007 se týká návrhu řešení dopravy s pomocí satelitní navigace a zadáním je řízení vozového parku pro 120.000 vozidel. Nejlepší předložený návrh dostane příležitost k tomu, aby jej následně Inovační centrum DHL společně s autorem návrhu dovedlo k třžnímu uplatnění pro řízení vozidel skupiny DPWN.



Návrhy však také musí splňovat dva požadavky. Jednak musí umožnit řízení dodávkových vozidel dle aktuální dopravní situace a také musí zajistit pružnou komunikaci mezi systémem plánování dodávek, inteligentním dodávkovým vozidlem a zákazníkem. Systém se má uplatnit hlavně v metropolitních oblastech s hustou dopravou, aby byly požadavky zákazníků plněny v přesně stanovenou dobu. „Abychom tuto výzvu dokázali v budoucnu zvládnout, budeme potřebovat výkonnou navigaci na bázi IT a satelitů,“ vysvětluje Michael Lohmeier, projektový manažer Oddělení řízení technologií a inovace skupiny DPWN. Výhodu také Lohmeier vidí ve snížení počtu jízd bez nákladu, což bude ekonomičtější i ekologičtější.

Organizátorem je společnost Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen a mnichovský počítačový veletrh SYSTEMS, podporu zajišťuje Evropská vesmírná agentura ESA, Německé centrum pro letectví a vesmír DLR a deset evropských regionů s vyspělými technologiemi. Soutěž byla již zahájena a potrvá do 31. července tohoto roku. Vyhlášení se uskuteční na veletrhu SYSTEMS v Mnichově (23. - 26. říjen 2007). Přihlášky lze podávat na stránkách soutěže (viz zdroj).

Zdroj: GALILEO Master 2007