Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Diablo III oficiálně potvrzeno!

30.6.2008, Jan Zapletal, aktualita
Diablo III oficiálně potvrzeno!
Dne 28.6. 2008 Blizzard na své akci Entertainment Worldwide Invitational v Paříži oficiálně ohlásil pokračování kultovní série akčních RPG. Poté, co v datadisku Diablo II: Lord of Destruction archanděl Tyrael zničil démonem Baalem poškozený...
Dne 28.6. 2008 Blizzard na své akci Entertainment Worldwide Invitational v Paříži oficiálně ohlásil pokračování kultovní série akčních RPG. Poté, co v datadisku Diablo II: Lord of Destruction archanděl Tyrael zničil démonem Baalem poškozený Worldstone – kámen ochraňující svět před silami nebeskými i pekelnými, někteří lidé už tušili, že právě tím si Blizzard chystá půdu pro případné pokračování. Těžko ale mohli vědět, že se jej nedočkají dříve než osm let po vydání druhého dílu.


- pro zvětšení klikněte -

Příběh: Uplynuly dvě dekády od událostí v Diablu II. Z bojovníků, kteří tváří v tvář čelili armádám ďábelské trojice - Lorda Nenávisti, Teroru a Destrukce v bitvě o osud Sanctuary, zůstalo jen pár přeživších. Někteři z nich podlehli šílenství, jiní se dosud neúspěšně snaží znepokojivé myšlenky vytěsnit ze svého vědomí. Vzpomínky však blednou pomalu a rány na duši stále pálí. I z těch, co nezažili strašlivé události na vlastní oči, většina tuší, že vyprávěné příběhy jsou něčím víc než jen mýtem.

Ale cosi zlého opět zmítá Tristramem. Zřejmě už si to i vybralo první oběť: Deckarda Caina. Když se Deckard Cain vrátil k ruinám Tristramské katedrály, aby přišel na kloub stále četnějším projevům zvrácených sil, kometa z nebes zasáhla přesně to místo, jímž kdysi Diablo vstoupil na svět. Kometa nesla ve své ohnivé podstatě temné poselství, ve kterém povolávala hrdiny Sanctuary, aby bránili svět smrtelníků proti rostoucím silám pekel a dokonce i proti úpadku samotného nebe.


- pro zvětšení klikněte -

Diablo III nabídne celkem pět tříd hratelných postav, přičemž v každé z nich bude na výběr mezi mužským a ženským pohlavím. Zatím byly odhaleny dvě třídy charakterů. Jednou z nich je Barbarian (i hrubá síla je síla poctivá), kterého známe už z dvojky v podobě mohutného válečníka se zbraní v každé ruce. Druhou odhalenou třídou je Witch Doctor. To bude šaman, disponující různými kouzly na otravu těla i mysli a schopný povolávat si na pomoc zvířata. Blizzard slibuje ještě propracovanější možnosti specializace a vývoje hrdiny.

Hrát samozřejmě bude možné jak v singleplayeru, tak přes Battle.net. Co se týče Non-player postav, hráči budou na svých poutích potkávat kromě nových charakterů také staré známé. Jistý je Deckard Cain. Mimo nových oblastí se část děje bude opět odehrávat v Tristramu a některých dalších nespecifikovaných lokacích z předchozích dílů.


- pro zvětšení klikněte -

Hra poběží na novém 3D enginu, s fyzikou realizovanou pomocí technologie Havok. To by mělo kromě kvalitního vizuálního zážitku zajistit také plynulost i v těch největších řežbách mezi hordou nepřátel. Hardwarové nároky a přesný termín vydání budou teprve upřesněny, každopádně Blizzard se chystá vydat hru simultálně pro Windows i Mac OS, a to v co nejvíce světových regionech zároveň. K dispozici by hned ze začátku mělo být několik jazykových lokalizací.

Nezbývá než doufat, že si Blizzard s vydáním pospíší a nadělí nám tuhle herní pecku třeba už pod stromeček. Vy si zatím můžete zkrátit čekání návštěvou nově spuštěné homepage, kde naleznete screenshoty, trailery, informace o postavách a další zajímavosti o světě pekelném.

Zdroj: Blizzard Entertainment (1, 2),www.diablofans.com