Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Diablo IV přijde 17. října na Steam, zároveň začne 2. sezóna Season of Blood

5.10.2023, Karel Polívka, aktualita
Diablo IV přijde 17. října na Steam, zároveň začne 2. sezóna Season of Blood
Včera proběhl stream s vývojáři hry Diablo IV, u které Blizzard uvádí, že jde o jejich nejrychleji prodávanou hru v historii. Druhá sezóna Season of Blood začne 17. října a od stejného dne bude hra nově k dispozici i na Steamu a bude nabízet crossplay.
V červenci Blizzard oznámil, že některé jejich hry budou na Steamu, první vlaštovkou byl tehdy Overwatch 2. Na to teď navazuje i hra Diablo IV, o které včera proběhl stream s vývojáři, kde oznámili, že společně s uvedením její 2. sezóny s názvem Season of Blood, k čemuž dojde 17. října 2023, přijde hra nově i na Steam (viz její profil), což by mělo pomoci ji zpřístupnit více hráčům, kteří budou mít samozřejmě k dispozici obvyklé funkce Steamu jako achievementy a seznam přátel pro komunikaci nebo pozvání do hry. Zde najdete článek o změnách, které přinese 2. sezóna, nebo se můžete podívat na kompletní záznam streamu, který trvá více než 2 hodiny:
 

Aktuálně je pro hraní hry na PC nutné využívat platformu Battle.net, v které jsou pouze hry od Blizzardu a některé novější tituly od Activisionu jako např. hry ze série Call of Duty (obě firmy patří mateřské společnosti Activision Blizzard). Po příchodu na Steam bude hra umožňovat crossplay, takže budete moci hrát ze svého účtu na Steamu se svými přáteli, kteří hrají na konzolích Xbox Series X|S, Xbox One, PS5 nebo PS4. Pokud jde o cross-progression, který už teď existuje, ten se bude po vydání na Steamu vztahovat i na něj.
 
Zdroj: Blizzard
Hrajete hru Diablo IV?
V anketě šlo hlasovat od 5.10.2023 do 5.11.2023. Počet hlasujících: 17
Ano, hra mě baví a těším se na 2. sezónu0 %
Ano, ale podle 2. sezóny uvidím, zda budu pokračovat0 %
Ne, mám ji sice už koupenou, ale ještě jsem se do ní nepustil0 %
Ne, ještě jsem si ji nekoupil, ale mám v plánu ji hrát29 %
Už ne, ale podle 2. sezóny uvidím, zda si ji opět zahraji18 %
Už ne a ani to nemám v plánu, ta hra mě nebaví18 %
Ne, hru jsem si ani nekoupil, nezaujala mě35 %