Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DJ Ditty: MP3 přehrávač s Flash pamětí v podání firmy Dell

23.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
DJ Ditty: MP3 přehrávač s Flash pamětí v podání firmy Dell
Nízké ceny Flash pamětí nalákaly do průmyslu zabývajícího se MP3 přehrávači i firmu Dell, která se zaměřovala poněkud jiným směrem. Firma totiž doposud měla pouze přehrávače s miniaturním pevným diskem. Její první MP3 přehrávač založený...
Nízké ceny Flash pamětí nalákaly do průmyslu zabývajícího se MP3 přehrávači i firmu Dell, která se zaměřovala poněkud jiným směrem. Firma totiž doposud měla pouze přehrávače s miniaturním pevným diskem. Její první MP3 přehrávač založený na Flash paměti se kterým hodlá na Flash trh vstoupit se jmenuje DJ Ditty a umožňuje nahrávání skladeb do kapacity 512MB. Hodlá tak konkurovat převážně přehrávačům firmy Apple a konkrétně tedy iPod Shuffle (srovnatelný co se velikosti a ceny týče). Nový přehrávač firmy Dell samozřejmě může sloužit i jako klasická paměť na přenos dat, připojování k PC je řešeno pomocí USB 2.0. DJ Ditty se pyšní dvěma rysy co iPod Shuffle nemá a to malý zabudovaný LCD displej a FM tuner.



Výrobce slibuje, že baterie vydrží až 14 hodin provozu. Na druhou stranu dodává, že paměť bude zřejmě definitivní a gigový model se neplánuje, vedení sděluje případným zájemcům, kteří mají zájem o větší paměť, aby vyhledali zboží z nabídky s pevnými disky. Přehrávač je dodáván s třicetidenním předplatným Napster-to-Go a uživatelé si mohou vybrat i jiné MP3 služby, například od Yahoo. Podporován je Windows DRM (digital rights management). Reklamní kampaň na webových stránkách je instruktážně zaměřená a jmenuje se Ditty-OS. Kromě popisu jak užívat přehrávač Vás má však i pobavit prostřednictví pohybových kreací, vtípků, videí či fotek. Přehrávač DJ Ditty je již k dostání a celé balení s drobnými dárky je za 2500Kč.

Zdroje: www.tomshardware.com, www.dellditty.com