Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dle studie Nemertes Research kapacita Internetu vydrží pouze do roku 2010

27.11.2007, Pavel Boček, aktualita
Dle studie Nemertes Research kapacita Internetu vydrží pouze do roku 2010
Podle studie společnosti Nemertes Research současná přenosová kapacita Internetu vydrží pouze do roku 2010. Společnosti po celém světě budou muset investovat až 137 miliard amerických dolarů (z toho jen 42 – 55 miliard ve Spojených státech)...
Podle studie společnosti Nemertes Research současná přenosová kapacita Internetu vydrží pouze do roku 2010. Společnosti po celém světě budou muset investovat až 137 miliard amerických dolarů (z toho jen 42 – 55 miliard ve Spojených státech) do rozvoje internetové infrastruktury, což je více než dvojnásobek současných plánů. Dospěla k tomu po sebrání dat od celkem dvou tisíc subjektů, jako jsou velcí provideři, různé organizace zabývající se touto problematikou, společnosti provádějící průzkumy apod.



Jak se píše ve studii, za poslední tři roky se struktura využívání Internetu zcela změnila. Obrovský boom zažily peer-to-peer sítě ale i například servery jako YouTube či Google. Například jen ve Spojených státech vidělo v květnu přes 75 % uživatelů průměrně 158 minut videa a celkem osm milionů streamů. Studie předpokládá problémy zejména s pomalejšími sítěmi, tedy s těmi, které „redistribuují“ připojení od páteřních sítí k uživatelům. Po roce 2010 se předpokládá čím dál častější zpomalování toku dat a zvyšování odezvy. Jako obrana jsou v současnosti čím dál častěji zaváděna omezování velikosti přenesených dat (o tom jsme psali dříve). Nutno podotknout, že např. v ČR jsou omezení o dva řády jinde a často již velmi nyní narážíme na jejich strop, nehledě na málokdy dosahovaný strop uváděných rychlostí u DSL. Pokud budou požadavky na připojení nadále narůstat, situace se může zejména pro koncové uživatele vyvinout opravdu špatně.

Zdroj: Computerworld