Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.8.2008, Pavel Bureš, aktualita
Hui-ming Cheng ze společnosti HTC prohlásil, že firma plánuje začít expedovat první smartphony s operačním systémem Google Android ještě letos. Znamená to, že se můžeme očekávat přístroje s Androidem pod vánočním stromkem? To zatím není...
Mark1565 | 7.8.200810:57
Domnivam se ze HTC ma proti iPhone manii sanci pouze s Android manii :­-­) windows mobile jsou ze hry protoze jejich uzivatelska privetivost nesaha ani iPhonu ani androidu ani po kotniky a uzivatele celkem jasne naznacili svym nezajmem ze o prekomplikovane telefony s windows logem nestoji ... chceji jen neco co bude cool a easy to use ...
Odpovědět0  0
eifel.96 (34) | 7.8.200811:43
O budoucnosti Windows Mobile se mluví jako o úpadku už léta a hle, oproti desktopové verzi se opravdu stále drží na dobré úrovni. Nelze porovnávat iPhone vs. Windows Mobile, nejenom že je to naprosto něco jiného­(telefon vs. OS­), ale především záměrem má iPhone jaksi jinou strategii prodeje a také oslovující skupinu. Ať mi nějaký rozumný člověk, který chce efektivně pracovat s časem a organizací vypráví, že chce ­"cool­" stroj :­-­). HTC má frontend na dost dobré úrovni a není samo. IPhone je revoluční zařízení, ovšem ne zázrak. Možná by bylo na čase zveřejnit statistiky poruchovosti a reklamací, že jich není skromný počet.
Odpovědět0  0
Tuwok | 9.8.200812:26
teprve nyni je vsak upadek wm na spadnuti protoze wm proste prestava byt zajimavy. Je drahy ­(vyrobcum zvysuje naklady­) a ve srovnani s androidem neni ani dost cool ­(neleti na to hlavni proud­) ani technicke rozdily mezi androidem a wm ­(predevsim tedy jejich realne aplikacni moznosti­) jsou minimalni a da se ocekavat ze s budoucim vyvojem zkratka prestane byt WM jakkoliv rozumnou volbou a vyrobci proste radeji implementuji androida do ktereho muzou pridavat vlastni aplikace upravovat jeho vychozi instalaci bez ucasti googlu atd. atd.. zkratka ty moznosti jasne ukazuji jak to bude vypadat pokud ms velmi razantne nezmeni prodejni model svych wm ­(a to on patrne nezmeni)
Odpovědět0  0
Pavel Růžička | 8.8.200815:59
Hlupáčku. Měl jsi někdy v ruce Windows Mobile? :­) A podle čeho jsi srovnával iPhone, WM a Android? Podle novin nebo podle barvy?
Odpovědět0  0
Mark3324 | 9.8.200812:22
ano mel .mozna te prekvapim ale vyvyjim pro vsechy ctyri uvedene platformy dokonce sw aplikace takze aniz bych se tim chtel jakkoliv vychloubat si opravdu myslim ze znam velmi slusne moznosti jednotlivych platforem. Skutecne se domnivam ze na windows mobile opravdu neni nic tak extrovniho a treba konkretne android dokaze wokna strcit po technicke strance hrave do kapsy. Nyni to samozrejme jeste neni patrne, ale za par let az se android usadi na trhu to uvidite sam.
Odpovědět0  0
Mark342 | 9.8.200812:30
jeste predtim nez zacnete nadavat jak tohle muzu psat kdyz android jeste vubec nevysel, pak prosim vezte ze prvni vyvojarsky kit byl publikovan uz minuly rok a mezi tim dokonce problehla vyvojarska soutez Google Developer Challenge ktere se ucastnili vyvojari cca 1500 aplikacioro tuto platformu. Kolem androida je rozhodne velmi zivo, a s prichodem nove verejne dostupne verze SDK kterou google nedavno prezentoval to bude jeste podstatne zivejsi.
Odpovědět0  0
MrMarkus | 9.8.200814:02
Klid :­) Jsem vývojářem a už se na těchto fórech nehádám. Máme jiné informace, něčemu věříme ... a stejně se bohužel velmi často stane že technicky perfektní platforma je díky přístupu marketingu a taky třeba telko operátorů zazděná. Android má moderní architekturu, využívá osvědčené technologie ze světa počítačů, ale klíčové bude jak se k ohnutí softwaru postaví operátoři. Už zazdili WAP, pak UMTS, stále nebyli schopni vyřešit IM v mobilu pro ­"obyčejné­" lidi, tak si nedělám iluze jak dopadne Android. WM považuji za hračku pro technoidy, jestli si tam průměrný běžný uživatel po prvním týdnu přidá 10 dalších aplikací, budu překvapený. iPhone je stylovka a to co předvádí Apple, to není marketing ale kult ­- myslím to v dobrém a přeju jim to. Ještě k tomu Androidu, vidím jen dvě možnosti, buď bude opravdová Android mánie kterou budou podporovat telko operátoři ... nebo se dočkáme že přímo Google bude operátory aktivně doplňovat aby platformu zachránil. Povíme si tak za rok dva, jo? :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.