Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dočkáme se letos přístroje Dell Axim X3?

16.6.2003, Petr Hájek, článek
Dočkáme se letos přístroje Dell Axim X3?
Když firmy Samsung a Microsoft v listopadu společně představily koncepční design Pocket PC v cenové hladině pod 200 USD, někteří pochybovali, jestli to bude jednou i něco více než jen pěkně vypadající návrh. Nicméně to dle jednoho zasvěcence vypadá, že tento design by mohl být použit u chystaného Dell Aximu X3, o kterém se v náznacích zmiňoval již minulý rok Dell.
1. listopadu roku 2002 Antony Bonadero, vedoucí Dellu přes mobilní produkty, řekl časopisu The Toronto Globe and Mail, že společnost Dell plánuje uvést na trh někdy v příštím roce model s barevným displejem, který bude stát méně než 150 USD. I když to zatím není potvrzeno, má se za to, že se tento lowend doplňující nabídku (ve které zatím figuruje jen Dell Axim X5) bude jmenovat Dell Axim X3.

Nyní to dle slov jednoho zasvěcence vypadá, že Dell vychází pro X3 z referenčního designu vyvinutého společnostmi Samsung a Mirosoft. Tento používá procesor S3C2410 (budou jej mít i nové HP iPAQy série H1000) založený na jádře ARM9 a bude používat displej úhlopříčky 89 mm. Koncepční design zahrnuje jak verzi černobílou, tak barevnou, ale netřeba se bát, dle komentáře Mr. Bonadera půjde zcela jednoznačně o barevný přístroj. PDA postavené na tomto designu nabídne SDIO slot, rozměry 71 x 104 mm a muší váhu.

Dalším kamínkem do mozaiky domněnek a faktů by mohla být informace, že web Pocket PC Thoughts nedávno poukazoval na fakt, že se Samsung v "Electronics Design Mag" pochlubil tím, že někdo již tento design použil.

Zdroj: Brighthand