Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.10.2002, Zdeněk Kabát, článek
Poslední dobou se zdá, že AMD přestává zvládat pozici konkurenta společnosti Intel. Revoluční jádro Hammer, které již mělo spatřit světlo světa, se ale pomalu posunuje a posunuje a v době svého vypuštění již nebude mít tak vysoké ambice, jak se zpočátku zdálo. Může za to i špatná finanční bilance AMD, kvůli které dá společnost v příštím roce více prostoru serverovým procesorům.
John Don | 21.10.200212:14

Hemms...... čekání, čekání....... možná přijde i kouzelník ?
V poslední době mám pocit, že AMD je u konce s dechem :o((
Kde je nový Opteron aby zopakoval situci jako Athlon v době PIII ?

Odpovědět0  0
miloge | 22.10.200220:25

Kdo čeká ten se dočká magore! Já myslím že AMD je teprve na startu a ne u konce. To ti nestačí novej procesor AThlon XP2800+? Na něm je krásně vidět že AMD drží s intelem krok pořád a navíc vyvíjí ještě něco extra revolučního což se o procesorech intelu říct nedá.Navíc každej normální člověk (tedy asi né ty) si počká až ty nejnovější modely HW trochu zestárnou a pak si je koupí za 10% ceny a ne nějaký posraný(doslova) P4 za 28 000.(mimochodem za tu cenu mám slušnou sestavičku s AMD XP 2400+. Tak čekej

Odpovědět0  0
Santi | 23.10.20029:37

AMD neustále těží z jedné a tytéž technologie a zdá se, že má docela problémy udržet s Intelem krok.Neustálé oddalování vypuštění nového CPU mu opravdu na popularitě nedodá.A je zřejmé, že má problémy..uvidíme s čím vším bude jeho CPU nekompatibilní :o)
A nevím proč někoho nazývat KRETÉNEM jenom proto, že má jiný názor.
Je hezký že si kupuješ CPU od AMD za 10% ceny (asi nejspíš nějaká čórka),ale celkem by mě zajímalo(když máš tak dobrý zdroje)kde jsi sehnal CPU od Intelu za 28 000 Kč?Jak tak koukám ceny, nikde takový nevidím..asi mám špatný ceník :o)
Jinak pokud porovnáš cenu nejvýkonějšího CPU od INTELU vz. AMD cena není zas až tak odlišná.Takže ty tvoje úvahy a polemika je naprosto k ničemu.

Odpovědět0  0
miloge | 23.10.200221:03

Přiznávám-těch 28000 bylo trochu přehnaný, ale to jenom pro názornou ukázku jak se intel snaží okrádat všechny zapřísáhlý vyznavače jejich procesorů, se kterejma nehne ani skutečnost že ve většině testů je AMD na nižší frekvenci o dost výkonější než intel na skutečný frekv. a to za míň než poloviční cenu. Nebo snad chceš říct že 99% testů na internetu je zmanipulovanejch či co? A s tou cenou zas tak daleko od pravdy nejsem(28 nebo 21 zas tak velkej rozdíl není) Kupříkladu takovej intel na 2GHz stojí 7000 a AMD 2000+ stojí 4000 a to je rozdíl skoro 40% nemýlim-li se.Jo a ty procesory nekradu, ale mínil sem tim, že novinka za 21000(např. intel 2,8GHz) stojí za rok cca 4000, takže se vyplatí si počkat a ne každej měsíc upgradovat počítač.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.