Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dom Perignon III - Jak rychle píšete?

5.12.2002, Petr Hájek, článek
Dom Perignon III - Jak rychle píšete?
Pokud máte pocit, že jste široko daleko nejlepší a nejobratnější psavec, pak ta sličná krasavice vlevo může být Vaše. Stačí si tuto vskutku neobvyklou cenu "vypsat" a získat tak nejen tento sběratelský skvost, ale i nehynoucí slávu mezi PDA komunitou!
Pokud dokážete opravdu rychle napsat text zobrazený na obrázku Palmáče vpravo, můžete na soutěži těch nejhbitějších psavců z celého světa vyhrát v některé z kategorií Palm, Pocket PC a Thumb níže zobrazenou flanděru pravého Domperiňonského! Pro lidi, co se umístí na dalších pozicích, jsou samozřejmě také připraveny desítky dalších cen, ať už v podobě softu nebo psacích zlepšováků.

Ale pozor, externí klávesnice nejsou povoleny, psát se může pouze s využitím stylusu nebo miniklávesnice přímo na PDA.

Soutěžící můžou používat velké množství způsobů zápisu - FitalyStamp, FitalyVirtual, Fitaly klávesnice; Silkyboard, TapPad, TapType, MessagEase a další řešení překrývající Graffiti plošku; on-screen klávesnice pro Palm jako Qwerty, Keyboard Hack, T9, KeyboardBee a další klávesnice aktivované stylusem; on-screen klávesnice pro Pocket PC jako je Typango, Resco, InterWrite, Kilmist, EditorCE, Dasher a WordLogic; software pracující s rozeznáváním ručně psaných symbolů jako je Graffiti, Jot, Screenwrite, TealScript, RecoEcho a MyScript pro Palm; Pocket PC variace rozeznávající ručně psané znaky jako je Block and Letter Recognizer, CalliGrapher, Pocket Tablet, PenReader a BijiWriter; lze také používat tzv. "thumb boards" - klávesnice vytvořené "pro dva prsty" - jako má třeba Treo, Clié NR70 nebo NX70, Thumboard, Thumbpad, Snap 'N Type, iPaq Micro Keyboard a Blackberry zařízení.

Pochopitelně se nesmí používat žádné Copy-Paste triky ani zjednodušovací systémy podobné T9, které se snaží doplňovat známé výrazy. V soutěži jde jen o čisté psaní.

Vedle (na první pohled) až recesivní funkce má tato akce také vedlejší praktický význam - snadno můžete z tabulky na webu akce nastudovat, jak je která metoda vhodná pro vstup a tak zvážit přímo i nákup podle toho, jak moc potřebujete zadávat text. Myslím, že jedno tajemství Vám můžu prozradit hned - staré dobré Graffiti nedopadlo moc dobře...