Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dron DJI Phantom 4 Pro v2.0 s lepším ovladačem

9.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Dron DJI Phantom 4 Pro v2.0 s lepším ovladačem
Společnost DJI představila inovovanou verzi svého dronu Phantom 4 Pro. Ta má i nadále 1,0" snímač se schopností natáčet 4K/60p video, nově ale vylepšuje bezdrátové ovládání, které si vybírá stabilnější komunikační kanály.
Dron DJI Phantom 4 Pro byl představen na konci roku 2016 a nyní se objevuje verze 2.0. Při stejném základu přináší vylepšení v systému ovládání. Technologie OcuSync HD nyní dovoluje vyhledání pásma s nejmenším rušením pro co nejlepší výkon a dynamické přepínání mezi těmito pásmy. Dokáže přijímat signály pro řízení a současně odesílat i video. Bezdrátově se dokáže připojit k DJI Goggles a v S-Mode podporuje rychlost dronu až 72 km/h. Ovladače z nové verze Phantom 4 Pro 2.0 z tohoto důvodu nejsou kompatibilní s původním Phantom 4 Pro.
 
DJI Phantom 4 Pro v2.0
 
Zbytek dronu je ale shodný s původní variantou, má tedy 1,0" CMOS snímač s mechanickou závěrkou, který podporuje natáčení 4K videa až při 60 fps. Vedle kodeku H.264 je podporováno také H.265, to ale platí maximálně pro 4K/30p, maximální datový tok v obou případech dosahuje 100 Mbps. Objektiv nabídne 24mm přepočtenou ohniskovou vzdálenost a světelnost F2,8. Nechybí poziční systém využívající i infračervené senzory. Ve vzduchu pak dron vydrží po dobu 30 minut. Novinka je už v prodeji za 1699 EUR, v setu s DJI Goggles je pak za 2148 EUR.
 
DJI Phantom 4 Pro v2.0 ovladač
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.