Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dva nové profesionální monitory EIZO

21.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Dva nové profesionální monitory EIZO
Společnost EIZO si připravila dva nové monitory a konkrétně se jedná o 24" model CG245W a 22" model CG223W. Oba jsou označeny za monitory určené pro foto-video a pre-press a oba patří do profi řady ColorGraphic. CG245W má zabudovaný kalibrační...
Společnost EIZO si připravila dva nové monitory a konkrétně se jedná o 24" model CG245W a 22" model CG223W. Oba jsou označeny za monitory určené pro foto-video a pre-press a oba patří do profi řady ColorGraphic.



CG245W má zabudovaný kalibrační senzor, takže umožňuje provádět pravidelné automatické kalibrace obrazu dle předem nastaveného času, dále nabízí flexibilní stínítko v pozici na výšku i na šířku (fce pivot). Monitor disponuje širokoúhlým panelem (16:9) typu H-IPS s gamutem 98 procent prostoru AdobeRGB, nabízí podporu pro příjem digitálních videosignálů včetně simulací nejpoužívanějších barevných prostorů (sRGB, AdobeRGB, EBU, Rec709, DCI atd.), 16bitový výpočet gradace obrazu, teplotní kompenzace barevné plochy bílého bodu, homogenitu celé plochy (DUE), senzory pro automatickou stabilizaci a optimalizaci jasu. Nově je vybaven teplotními čidly a signál můžeme přivést i přes rozhraní DisplayPort.



Pak je tu podobný model CG223W, což je 22palcový 10bitový model s HW-kalibrací z řady ColorGraphic a panelem typu S-PVA. Ten dosahuje gamutu 95 procent AdobeRGB a má také rozhraní DisplayPort (s podporou 8/10-bit./RGB). S novým odlehčeným typem stojanu FlexStand se jedná o levnější alternativu k většímu bratříčkovi, přičemž na oba je standardně poskytována pětiletá záruční lhůta.

Zdroj: TZ EIZO