Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dva v jednom: redundantní 700W napájení od FSP

23.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Dva v jednom: redundantní 700W napájení od FSP
Společnost FSP, kterou známe i díky jejím zdrojům značky Fortron, představila dva zdroje v jednom. Vejdou se do jedné klasické ATX pozice, a přitom nabídnou až 700 W sdílených mezi oba moduly.
Jedná se tak o řešení pro redundantní napájení, kde jeden zdroj může posloužit jako záloha v případě selhání toho druhého, ovšem jako takové je nemůžeme využít pro napájení dvou samostatných počítačových systémů. Ostatně existuje řada spotřebitelských skříní, které umožní instalaci dvou základních desek, ale pro ty musíme najít jiné řešení, aby byly výsledné systémy nezávislé. Jak je vidět, instalovat budeme dva samostatné moduly, které by se měly také samostatně prodávat, takže by neměl být problém dokoupit náhradu za jeden z nich.





K dispozici bude v rámci série Twins 500W model redundantního zdroje a později také zmíněná 700W verze. Fungovat to bude tak, že za normálních okolností si oba moduly mezi sebou rozdělí zátěž, ovšem pokud jeden selže, ten druhý bude moci vzít celou práci na sebe. Vadný modul tak budeme moci za běhu systému nahradit novým, a systém uvést zase do pořádku.





Zdroj celkově nabídne jeden konektor ATX 24, dva 4+4pinové EPS, dva 8pinové PCIe, šest SATA Power, 2 Peripheral Power a jeden pro diskovou mechaniku nebo jiná zařízení. Jejich efektivita je kolem 90 % při certifikaci 80 Plus Gold, hodnota MTBF byla stanovena na 100.000 hodin a záruka je pětiletá. Funkci zdrojů budeme moci sledovat díky USB rozhraní pomocí aplikace FSP Guardian, který ukáže aktuální zátěž, teploty i napětí na jednotlivých větvích. Nezapomnělo se ani na alarm využívající LED, které upozorní na případný problém s daným modulem a pokud ten rovnou selže, ozve se také zvukový alarm.

FSP Twins Series budou ve verzích s výkonem 500 a 700 W stát doporučených 399 a 499 dolarů.

Zdroj: FSP