Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dvě oslavy u palmOne

4.12.2003, Petr Hájek, článek
Dvě oslavy u palmOne
Společnost palmOne, Inc., která v roce 1996 vytvořila sektor kapesních počítačů, oznamuje, že na evropském trhu prodala již více než 5 milionů handheldů. Společnost palmOne si tak upevňuje svou roli vedoucího hráče v segmentu PDA na evropském trhu. Nejnovější data zveřejněná společností GfK ukazují, že palmOne je nejsilnější společností v segmentu s 38 % tržním podílem.
palmOne nedávno představil dva nové modely ve své řadě Tungsten zaměřené na business zákazníky, po akvizici společnosti Handspring a představení komunikátoru Treo 600 tak má veškeré předpoklady k tomu, aby si udržel svou vedoucí pozici na poli mobilních zařízení. Tomuto stavu také napomáhá skutečnost, že se stále zvětšuje počet aplikací, podporujících mobilní informace a komunikační potřeby. Řada Zire, zaměřená na individuální zákazníky, se objevuje ve stále více maloobchodních řetězcích a umožňuje tak další rozšíření trhu.

Chris Jones, senior analytik a ředitel společnosti Canalys řekl: "palmOne prodal v Evropě více než dvojnásobek kapesních počítačů než jeho největší konkurent a v současné době disponuje nejširší řadou výrobků v oblasti mobilních zařízení. Je jediným výrobcem, který nabízí kapesní počítače, bezdrátové kapesní počítače i komunikátory a má tak skvělou možnost reflektovat rozdílné potřeby potenciálních zákazníků."

Viceprezident společnosti palmOne pro oblast EMEA, Vesey Crichton, řekl: “Dnešek je důležitým dnem pro společnost palmOne v Evropě. Podařilo se nám zde vytvořit silné zázemí loajálních zákazníků, kterým dodáváme to, co potřebují. Nedávné převzetí společnosti Handspring znamená, že v současné době můžeme současným a potenciálním zákazníkům nabídnout nejširší portfolio výrobků v segmentu mobilních zařízení a komunikací. palmOne je v dobré pozici, aby mohl segment mobilních zařízení přenést i do nových oblastí a společně se svými partnery rozšířit trh budoucích zákazníků.”
Zdroj: East Side Consulting/Communication Works