Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dvoudisplejový 14" notebook Acer Iconia oficiálně

7.4.2011, Jan Vítek, aktualita
Dvoudisplejový 14" notebook Acer Iconia oficiálně
Společnost Acer u nás oficiálně představila svůj notebook Iconia, jenž má místo klávesnice druhý stejně velký vícefunkční displej. Ten je stejně jako hlavní displej vybaven multidotykovou vrstvou a využít na něm budeme moci všech pět prstů,...
Společnost Acer u nás oficiálně představila svůj notebook Iconia, jenž má místo klávesnice druhý stejně velký vícefunkční displej. Ten je stejně jako hlavní displej vybaven multidotykovou vrstvou a využít na něm budeme moci všech pět prstů, pokud je tedy ještě vlastníme. Oba jsou typu TFT LCD Acer CineCrystal a mají rozlišení 1366 x 768.



Každý displej lze dle Aceru využít dle libosti, takže můžeme nahoře surfovat po webu a dole mít otevřený souborový manager, nebo nahoře sledovat video a dole si v multimediální knihovně vybírat další soubory pro přehrání. Výchozí ovládací prvek určený ke spuštění dotykových funkcí touchbooku ICONIA se nazývá Acer Ring a slouží také ke spuštění virtuální klávesnice. Tu lze spustit také položením obou dlaní na spodní displej. Krom toho Acer slibuje velké množství aplikací pro dotykové ovládání, jako jsou například TouchBrowser, TouchPhoto, TouchMusic a TouchVideo.



K těm přibyly také zcela nové SocialJogger, My Journal a Scrapbook. První z nich posloužít k využívání Facebooku, YouTube či Flickru a využívá oba displeje – spodní ke kontrole pošty a aktualizaci a horní k vyhledávání či zobrazování obsahu. MyJournal slouží ke shromažďování výstřižků ze stránek, které nás nějak zaujaly, přičemž data jsou automaticky aktualizována, můžeme je třídit a zobrazovat dle potřeby. Scrapbook pak umožní výstřižky ukládat, zveřejňovat anebo je jinak zpracovávat

Co se týče hardwarové výbavy Acer Iconia, pak ta je založena na starší platformě Intel Calpella s procesory Core i5-480M/i5-560M/i5-580M , a ne tedy nejnovější Huron River se Sandy Bridge, což je trošku škoda. Pak dostaneme až 4 GB RAM, grafiku Intel GMA HD, až 750GB pevný disk a nechybí ostatní obvyklé příslušenství včetně HDMI a USB 3.0. Jako OS se využije Windows 7 Home Premium v 64bitové verzi.

Zdroj: TZ Acer