Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dvoujádrové mobilní procesory AMD Turion 64 X2 se nakonec objeví už příští týden

12.5.2006, Milan Šurkala, aktualita
Dvoujádrové mobilní procesory AMD Turion 64 X2 se nakonec objeví už příští týden
Původně měly být tyto procesory již čtvrtým dnem na trhu (představení původně naplánováno na 9. května), objeví se však až příští týden, 16. nebo 17. května (informace se liší). Nedávno se sice objevila zpráva, že se odsunou až někdy na...
Původně měly být tyto procesory již čtvrtým dnem na trhu (představení původně naplánováno na 9. května), objeví se však až příští týden, 16. nebo 17. května (informace se liší). Nedávno se sice objevila zpráva, že se odsunou až někdy na červen, ale naštěstí z toho sešlo a procesory se objeví příští týden.



Procesory se budou zpočátku vyrábět na frekvencích 1,6GHz až 2,2Ghz s 256kB nebo 512kB L2 cache. Spotřeba bude činit 35W, což je na úrovni předchozích jednojádrových Turionů 64ML, modely MT měly pouze 25W.

O týden později bude představen Socket AM2 pro desktopové procesory. Vyvstává však otázka, jak to bude s paměťovými moduly, protože Socket AM2 má podporovat i DDR2-800 moduly, těch je dnes zatím málo. Rychlejší paměťové moduly DDR2 se tak s příchodem nových Athlonů mohou stát nedostatkovým zbožím. S DDR2-667 by však velký problém být neměl.

Zdroj: www.digitmes.com, www.techreport.com, www.geek.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.