Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
2.1.2002, Štěpán Mrázek, článek
Procesory AMD Athlon zahájily své vítězné tažení již před dlouhou dobu. Na své cestě k výšinám dokonce vznikla i verze určená pro servery nazvaná Athlon MP. Přesně pro tento druh Athlonů je určena základní deska Asus A7M266-D.
Petr | 8.1.200215:18

Před vánoci jsem měl možnost podobnou sestavu 2xAthlon MP 1800+, MB Tyan Tiger Mp ( verze bez integrovane grafiky, sit. karty a SCSI řadiče ) Grafika Geforce 2GTS ASUS 7700 DELUXE, 512 MB ECC REGISTRED, reaguji na předchozi članek, deska Tyan je vyloženě serverová deska, napovídá tomu jak BIOS, tak právě použití pamětí typu REGISTRED, jsou daleko stabilnější a o dost rychejší, mají dvojnasobný počet kontaktních ploch pro přenos dat než normalní DDR. S tím zdrojem to ja opravdu tak, ale Athlon XP je postaven na jadru Palomino, teoreticky uz takto silny zdroj nepotrebuje...

Je to opravdu našlaplá mašina... Oproti dvouprocesorovemu PIII 1 GHz, vzrostl vykon v testu SISOFT Sandra Multimedialni benchmark o neuveritelnych 70%, v CPU Benchmark byl narust o 20 - 30 procetn.

Operační systém Win2000 absolutně bez problémů...


Odpovědět0  0
Daniel Kasal | 4.1.200213:46

Jednu podobnou sestavu jsme stavěli, tady je konfigurace:
MB Tyan Tiger MP, 2x Athlon MP 1600+ a 2x Titan TTC-D6TB, "jenom" 256MB Registered ECC DDR RAM (víc nešlo sehnat, teď by to mělo bejt lepší), Matrox Mill. G550, 40GB 7.200rpm IBM, a ňáká ta vypalovačka.
Na co si dejte pozor:
Nevím jak tenhle kousek, ale ten Tyan potřeboval Registered ECC paměti, který jsou o hodně dražší a navíc se daj blbě sehnat. Taky by to mělo mít alespoň 300W zdroj.
Pokud to potom zapnete, přijdete si jako na letišti :-)

Zkoušeli jsme na tom instalovat Win98 - neumí dva procesory, tudíž nejde nainstalovat a Win2000 - bez problémů, akorát jeden procesor se skoro pořád flákal ;-) A nakonec na tom běží Linux a je to taky v pohodě.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.