Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Společnost Electronic Arts přiznala, že hry Battlefield V se prodalo výrazně méně kusů, než očekávala. Podělila se také o své nové finanční výsledky, na něž zase zareagovali akcionáři nehledíc na nový a potenciálně velký zdroj příjmů. 
Ge0rgecz (32) | 7.2.201915:49
Každá hra která kdy v historii měla nějakou hratelnost a věhlas se v rukou EA zatím pokaždé dokázala proměnit jenom v pay 2 win peklo ... co čekají, že je za to budou hráči milovat ? Jistě že akcionáři koncept pay 2 win milují, ale hráči ? Ti na to mají pochopitelně trochu jiný úhel pohledu. Žádný div že herní koncepty založené na virtuálních měnách a nekonečném čekání či nezdolatelných handicapech které jsou trestem za nedostatečně otevřenou peněženku hráče pokaždé dříve či později odradí. Co čekají, z her odstraňují hratelnost a dělají to velmi systematicky. Trpí tím ale celý mobilní segment, to není problém jen EA, ta se v tomto ohledu prostě jen stala symbolem protože z ní v poslední době nic lepšího než pay 2 win nevzešlo. Jsou doslova symbolem této eroze hratelnosti ...
Odpovědět8  0
Karel Polívka (1098) | 7.2.201916:04
Akcionáři ­(teď mám na mysli skutečné investory a nikoli jen tradery­) milují především to, pokud společnost prosperuje a vydělává čím dál tím více, což ovšem neznamená, že se nějaká mechanika ­(v tomto případě monetizace pomocí lootboxů­) musí úplně utrhnout z řetězu, protože pak hrozí, že to ve výsledku srazí hodnotu společnosti naopak dolů, pokud to zákazníci už nebudou akceptovat.

Akcionáři nákupem akcií vkládají v podstatě důvěru v management společnosti, na kterém je právě to, aby to dokázal nějak rozumně balancovat. A v tomto management EA prostě a jednoduše selhal vzhledem k tomu, co s lootboxy předvedli ve SW Battlefront II nebo NFS Payback, kde to dovedli do absolutního extrému. A aby to nebylo málo, tak si posléze ­(co na základě slabších výdělků z těchto titulů rozpoznali, že to v tomto ohledu přehnali­) sami sníží prodeje Battlefield V svým přístupem ke kritice veřejnosti­/fanoušků série­/potenciálních zákazníků.
Odpovědět4  0
Karel Polívka (1098) | 7.2.201914:23
To, co předváděli v uplynulém roce ve spojitosti s Battlefield V, předčilo veškerá očekávání ohledně toho, jak moc je jejich management odtržený od reality. Záměr dělat Battlefield V více přístupný pro širší skupinu hráčů bych chápal jako čistě businessové rozhodnutí, o jehož správnosti by bylo možné polemizovat ­(na jedné straně by tím sice některé fanoušky série odradili, ale zase by mohli získat nové hráče­), ale to by potom nesměly následovat vyloženě otřesné kroky jako třeba sdělení fanouškům série, že pokud se jim jejich hra nelíbí, tak ať ji nekupují, nebo že kritici té hry jsou nevzdělaní, čemuž pak v závěru roku nasadili korunu svou prezentací, kde se svým kritikům vysmívali, viz:
https:­/­/www.reddit.com­/r­/Battlefield­/comments­/a2erc2­/dice_mocks_their_playerbase_at_the_launch_event­/

Jedna věc je prosazovat nějaký svůj záměr, ale aktivně odrazovat své vlastní zákazníky? Arogance managementu EA narostla do takové míry, že bez změny ve vedení firmy se to bude jen těžko napravovat. Apex Legends vypadá jako překvapivě dobrý projekt, ale jeho tvůrci dávají v rozhovorech sami najevo, že jim do vývoje této hry lidé z managementu EA nezasahovali ­(přestože je EA nedávno koupila­). To samo o sobě o mnohém vypovídá.
Odpovědět7  1
Andir (749) | 7.2.201914:42
většina těch kterým BF V vadila byli nevzdělaný rasistický blbci takže jen řekli pravdu :D a holčičky se urazili :D
Odpovědět0  15
wrah666 (6205) | 7.2.201918:02
Rasistickými blbci máte na mysli chudáky, kteří znají historii a dovolili si poznamenat PRAVDU, že v silách OSY nebyl ani jediný černoch?
Odpovědět6  0
Andir (749) | 8.2.20198:55
chudáky co si pletou hru a dokument :D takže nevzdělaný blbci ;­) a jak jsem psal protože neumíš číst u němců černí nebyli :D takže další lži nic víc tam nemáš? nejlepší když kecá někdo kdo to ani nehrál.
Odpovědět0  6
pietrolbc (208) | 8.2.20199:35
Je smutné, že cítíš nutkavou potřebu urážet lidi na fóru jako je toto. Tedy prosím vždy když ucítíš tuto genderovo kulturně vyrovnanou potřebu, jdi a zapni si svou modlu BF V a kochej se historickou nepřesností, neb sis přeci nekoupil historický simulátor ;)
Odpovědět0  0
Andir (749) | 8.2.201913:46
Je smutné že cítíš potřebu se rasisticky a sexisticky projevovat očividně nějaké osobní problémy, já alespon nemusím lhát o tom co v té hře je ;­) jako vy co tady polovinu věcí jen vylžete a víte kulový ste sem přišli z novinky.cz co? BF V občas hraju a je to dobré stačí mít trochu mozek a vědět že to není dokument ale hra ;­) ale co ti dělá očividně problém ty simulátore.
Odpovědět0  5
pietrolbc (208) | 9.2.20199:28
Jojo trefil jsi hřebíček na hlavičku génie :D :D Nikde jsem se neprojevil ani rasisticky ani sexisticky, ale číst co kdo píše a až na základě pochopení textu urážet je na tvou hlavičku už asi moc velký požadavek :D :D btw o obsahu BF V jsem taky nelhal. neb jsem o něm nic nepsal :P
Odpovědět0  0
Andir (749) | 7.2.201913:45
Příště až budou dělat hru musí tam dát jenom chlapy a všechny bílé rasy pak se to bude více prodávat :D
Odpovědět1  14
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.