Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elegantní brnění pro iPAQ

26.8.2002, Michael Rada, článek
Elegantní brnění pro iPAQ
Ne každý výrobce vybavuje při prodeji svůj kapesní počítač kvalitním obalem, nebo pouzdrem. IPAQ je vybaven plastovým čímsi, co sice svou ochranou funkci zastane, ale jinak je nepraktické a hlavně nehezké.
Tuto skutečnost velmi dobře využívají mnozí výrobci příslušenství a tak se téměř každých 14 dní objeví něco nového a zajímavého. V poslední době mne osobně zaujal „pancíř“, který je postaven na stejné bázi jako originální pouzdro, ale místo toho, aby potlačoval elegantní zpracování iPAQu, tak ho podporuje.


Obr. 1 - Pohled zepředu

Dodavatelem tohoto produktu je společnost Innopocket, ale lze ho zakoupit i na serveru Proporta. Pouzdro bylo nazváno příznačně Metal Deluxe iPAQ Case. Jedná se o skutečně povedený výrobek, jehož výrobci si dali práci s technologickým zpracováním. Pouzdro je vyrobeno z eloxovaného hliníku odolného proti poškrábání, což znamená, že se uživatel nemusí bát o jeho poškození. Stejně tak se nemusí tolik bát o poškození samotného iPAQu, který je nejen chráněn dostatečně silnou vrstvou kovu, ale i vrstvou neoprenu, kterým je pouzdro vyloženo.


Obr. 2 - Další pohledy...

Technické zpracování tohoto pouzdra je naprosto totožné s tím, které je přikládáno k originálnímu iPAQu. Počítač se do pouzdra schová jako do peřinky a jedinou nevýhodou je nemožnost jeho okamžitého uložení do kolébky a synchronizace s počítačem.



Obr. 3 - Originální pouzdro




Obr. 4 - Metal Deluxe iPAQ Case

Nerad bych Vás zahrnul spoustou slov bez toho, abych se věnoval i obrazovému zdokumentování tohoto pouzdra a proto se podívejte na obrázky níže, které řeknou více než vše napsané.



Obr. 5 - a ještě další pohledy...

Metal Delux Case Vám dá pocit jistoty, že se Vašemu iPAQu při běžném užívání i mimo kancelář nic nestane. Dá se předpokládat, že i kdybyste nosili iPAQ v zadní kapse u kalhot a náhodou se posadili, že se iPAQu nic nestane. Přesto doporučuji, aby se to nestávalo příliš často (protože přece jen všeho moc škodí).

Co ještě zbývá dodat, no samozřejmě cena. Ta je přijatelných 29,90 USD a proto se dá předpokládat, že se tento malý užitečný pomocník brzy objeví i v našich internetových, nebo kamenných obchodech.


Na setkání nad dalšími články se těší
MR