Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elektrobit představil satelitní telefon s Windows Mobile

9.7.2009, Pavel Bureš, aktualita
Elektrobit představil satelitní telefon s Windows Mobile
Společnost Elektrobit rozšířila portfolio svých komunikačních zařízení o velmi zajímavý přístroj, který nemá konkurenci. Jedná se o komunikátor vybavený operačním telefonem Windows Mobile 6.5 Professional, který kromě WCDMA a GSM sítí dokáže...
Společnost Elektrobit rozšířila portfolio svých komunikačních zařízení o velmi zajímavý přístroj, který nemá konkurenci. Jedná se o komunikátor vybavený operačním telefonem Windows Mobile 6.5 Professional, který kromě WCDMA a GSM sítí dokáže telefonovat také přes satelit. Pokud pomineme podporu satelitní telefonie, jedná se o docela běžné Windows Mobile zařízení, které svým vzhledem tak trochu připomíná smartphony RIM Blackberry.




Nechybí datové přenosy v podobě EDGE, velkou část přední části smartphonu zabírá 2,6" dotekový LCD displej nabízející obvyklé rozlišení 320 x 240 obrazových bodů. S dalšími mobilními zařízeními dokáže smartphone Elektrobit komunikovat prostřednictvím Bluetooth 2.0 a 802.11B/g, nechybí ani klasické USB 2.0 (microUSB) rozhraní pro synchronizaci s počítačem a přijímač satelitního signálu GPS. Paměť přístroje můžeme rozšířit microSD kartami, pro poslech hudby poslouží 2,5 mm výstup. Nechybí ani 3 Mpix fotoaparát s automatickým zaostřováním a digitálním zoomem. Kapacita dodávaného akumulátoru činí 1400 mAh, podle údajů výrobce zvládne telefon na jedno nabití cca 80 minut hovoru přes satelit.

Zdroj: Elektrobit