Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk si dal v podcastu jointa, NASA v reakci spustí ve SpaceX bezpečnostní prověrku

23.11.2018, Jan Vítek, aktualita
Elon Musk si dal v podcastu jointa, NASA v reakci spustí ve SpaceX bezpečnostní prověrku
Elon Musk dle dostupných informací vedle "marihuanové cigarety" zažehnul ještě něco jiného, a sice zájem NASA o bezpečné pracovní prostředí ve firmách SpaceX a Boeing. Dle mluvčího NASA je spojitost zcela zřejmá. 
Elon Musk byl hostem podcastu Joe Rogan Experience, kde popíjel whisky a s moderátorem si dal jointa/špeka/bambáro, či jak tomu chceme říkat. Nutno říci, že podcast proběhl v Kalifornii, kde je kouření marihuany od tohoto roku legální a dospělí mohou mít u sebe až 28 gramů a vypěstovat si šest kytek pro svou potřebu. 
 
 
Tento rozhovor proběhl již na začátku září, ovšem nyní se dozvídáme, že bafající Musk neunikl očím zástupců NASA a to bude mít svou dohru. Dle nejmenovaných činitelů agentury NASA, které zpovídal deník Washington Post, bude nyní právě na základě tohoto podcastu spuštěna bezpečnostní kontrola, ovšem nejen ve společnosti SpaceX, ale také v Boeingu. 
 
SpaceX i Boeing pracují společně s NASA na tom, aby pro ni už od příštího roku mohly vynášet do vesmíru a konkrétně na ISS astronauty. Nyní NASA nemá jinou možnost než využívat služeb ruských lodí Sojuz, přičemž to je drahé a navíc daný kontrakt vyprší už příští rok v listopadu. 
 
NASA oficiálně odmítla komentovat informace deníku Washington Post, ovšem její mluvčí Bob Jacobs sdělil, že agentura se "chce ujistit, že společnosti splňují její požadavky na bezpečné pracovní prostředí, kde se neužívají drogy". Jiný komentář ani nebyl nutný.
 
Čili někdo v NASA se buď upřímně zhrozil toho, že si Elon Musk potáhl z jointa a nyní má pocit, že ve SpaceX a dokonce snad i v Boeingu snad hulí úplně všichni, anebo jde spíše jen o příhodný zástupný důvod k provedení bezpečnostní kontroly? Šéf agentury NASA Jim Bridenstine k tomu dle Space.com řekl, že má v tým lidí ve firmě SpaceX velkou důvěru, ale že kultura firmy začíná nahoře a jeho cílem je odstranit cokoliv, co by mohlo zpochybnit důvěru v bezpečnost tak důležitého podniku. 
 
 
Zde můžeme vidět, jak démonizace konopí, která protkala americkou historii 20. století, zanechala své stopy ve společnosti. A i dnes, kdy se legislativa ve více amerických státech značně uvolnila, je jedno zabafání Elona Muska důvodem k bezpečnostní prověrce celé firmy SpaceX.