Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk si zase dělá srandu ze shorterů: prodává červené šortky

7.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk si zase dělá srandu ze shorterů: prodává červené šortky
Elon Musk a shorteři, to je věčný boj. Prozatím to ale vyhrává Musk, jehož Tesla se stala nejhodnotnější automobilkou na světě. Navíc to, co začalo jako vtip, se stalo skutečností. Tesla začala nabízet "short shorts", červené šortky jako posměšek shorterům.
Automobilka Tesla a Elon Musk to opět natřeli shorterům, kteří věřili pádu hodnoty akcií společnosti. Ta nedávno svou hodnotou překonala dokonce i takového giganta, jakým je Toyota. Jenže akcie ne a ne padat a shorteři, kteří si "sázejí" na pokles hodnoty společnosti, tak prodělávají své jmění. Musk se jim tradičně vysmívá, neboť jen málokdy to jsou právě shorteři, kteří vydělají. Na oslavu se tak zhmotnil jeden z vtípků Elona Muska, který na stránkách Tesly začal nabízet "short shorts", tedy krátké kraťasy. Ty byly k dispozici v červené barvě.
 
Tesla Short Shorts
 
Mají zlatou nášivku loga Tesly a vzadu nápis S3XY odkazující na základní modely automobilky. Pokud se ptáte, proč je místo "E" číslovka "3" (Model 3 místo Model E), tak vězte, že Musk to tak původně chtěl, jenže práva na toto označení má Ford. To, že se Musk naváží do shorterů, prozrazuje nejen název "short shorts", ale také popis produktu, který obsahuje pasáž "užijte si mimořádný komfort při závěrečném zvonu". Závěrečným zvonem se totiž na burze uzavírá obchodování s akciemi a jinými obchodovatelnými položkami pro daný den.
 
Tesla Short Shorts
 
Šortky jsou už vyprodané a těžko říci, kolik se jich prodalo. Jejich cena byla stanovena na 69,420 USD. I toto číslo má význam, 69420 se totiž často používá u vtípků (např. memes) a koncovkou 420 Musk odkazoval na marihuanu i cenu, za kterou chtěl kdysi vykoupit akcie Tesly do soukromého vlastnictví. Pro zajímavost, ty mají dnes hodnotu 1372 USD a v předburzovním obchodování stouply už na 1405 USD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.