reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama
26.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Elon Musk je znám především díky společnostem SpaceX a Tesla, ale jako podnikatel má i jiná želízka v ohni a jedním z nich je technologie pro vytvoření rozhraní mezi počítačem a lidským mozkem. Jde konkrétně o zařízení Neuralink.
DrQQ (301) | 26.8.202016:44
Přínos pro postižené chápu. Jsem si jist, že současně s tím začnou vznikat i ­"digitální drogy­". Jejich tvorba je podle mne jednodušší, než ­"plné­" datové rozhraní.
Odpovědět2  1
RuThaN (16) | 26.8.202016:02
Moc by se mi libilo, kdyby to poslalo do haje cele to ceske biflovaci skolstvi, proste by si to clovek jednou nafotil a bylo by a muselo by se zacit ucit myslet a neco tvorit..
Odpovědět1  4
asip80 (1175) | 26.8.202016:58
aby to myšlení a tvoření neskončilo činností typu bouchání klackem do kamene, tak je to ­"biflování­"/předávání znalostí doslova nutné a je to jeden z prvků, který nás pohání vpřed­(nemusíme opakovat stále stejné chyby a přícházet stále dokola na stejné ­"věci­" = můžeme na ­"staré­" znalosti nabalit nové atd. atd. a to pak předat dál..­)

ono se moc dobře nemyslí a netvoří, když chybí podstatné znalosti či um:­)
Odpovědět5  0
wrah666 (6205) | 27.8.20201:31
Pokud se zruší ­"biflovací školství­", tak defakto zrušíte civilizaci. a­) dost se mi nezdá, že by bylo moožné spojit mozek s počítačem do té míry, aby mozek přímo sdílel databázi inforamcí. předpokládám, že to bude spíš jako normální práce u počítače, akorát bez myši, klávensice a monitoru. Tj. musíte mít určitý teoretický základ, abyste vůbec věděl co hledáte a abyste pochopil odpověď. B­) a krom toho, počítačová online informace je trochu příliš ­"měkká­" na to, aby na ní závisely znalosti a myšlení lidstva. Zlikvidovat vytištěné knihy jde blbě. Předělat celý školský systém trvá pár desítek let. Přepsat informaci v databázi trvá tak dlouho, než napíšete novou ­"pravdu­" a kliknete na uložit.A bez znalostí nemáte šanci zjistit, že je někde chyba. Byť třeba neúmyslná.

Jo a za C­) Co v případě poruchy? Lidé se zastaví a budou zírat do prázdna, protože ve vlastních mozcích nebudou mít naprosto nic? Velmi nehezká představa budoucnosti.
Odpovědět5  0
Duncan66 (205) | 27.8.20208:28
Ale my uz nezijeme za Marie Terezie ani nejsme ve 20. stoleti. Veskere potrebne informace si lze najit behem nekolika malo vterin na internetu. Mnohem dulezitejsi je umet informace spravne vyuzit, byt schopny chapat souvislosti, umet selektovat dulezite od nepodstatneho atp. Biflovani je dulezite jen pro nauceni dobrych navyku. Nemelo by tvorit 90+% skolni vyuky, jako je tomu v CR. Posledni vedomostni testy ukazaly, ze navic to nase biflovani je nejak efektivni, kdyz v ciste biflovacich testech jsme skoncili 24., zatimco USA, kde je biflovani na druhe koleji a zameruji se na uplne jine dovednosti skoncili hned za nama na 25. miste. ;­-­)
K cemu je vam clovek coby chodici encyklopedie, kdyz nedokaze vyresit jednoduchou slovni ulohu zalozenou napr. na trojclence, protoze si ze zadani nedokaze vyselektovat potrebne informace a netusi, jak tu ulohu vyresit?
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.