Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk ukázal youtuberovi továrnu SpaceX, natočili o tom hodinové video

26.6.2024, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk ukázal youtuberovi továrnu SpaceX, natočili o tom hodinové video
YouTube kanál Everyday Astronaut zveřejnil velmi zajímavé video z útrob továrny SpaceX v Texasu. Elon Musk ho zde provázel a natočili první více než hodinový díl o tom, jak to zde vypadá, a na na čem se pracuje.
Pokud vás zajímá, jak to vypadá ve Starbase společnosti SpaceX v Boca Chica v Texasu, kde firma vyvíjí, testuje i vyrábí raketové motory a připravuje novou raketu Starship, můžete se podívat na více než hodinový rozhovor s Elonem Muskem. Natočil ho Tim Dodd z youtubového kanálu Everyday Astronaut. Rozhovor byl natočen den před čtvrtým startem rakety Starship a uvidíte zde např. obří místnosti plné motorů Raptor, také několik obřích boosterů Super Heavy.
 
 
Elon Musk zde hovořil o tom, jak rychle se mohou jednotlivé části použít znovu a kolik prvních a druhých stupňů bude potřeba k tomu, aby mohl létat do vesmíru podobně, jako dnes aerolinky vypravují normální letadla. Video se také z nemalé části věnovalo tepelným štítům a jaké jsou možnosti řešení jejich problémů. Dobře také víme, že SpaceX se nebojí selhat a vývoj se snaží urychlit velkým množstvím testů, kdy i selhání může být úspěchem, neboť se při něm zjistí spousta informací o tom, proč k selhání došlo a co bylo špatně. Proto i Musk řekl, že všechny letošní lety Starship mají hlavním nákladem "data". Letos tedy půjde především o zisk co největšího množství dat.
 
 
Everyday Astronaut už zveřejnil nejen první hodinové video o továrně, ale také druhé kratší půlhodinové video o čtvrtém startu rakety Starship, a to s rozhovorem s Muskem před i po letu. Zajímá-li vás tato problematika, určitě se na obě videa podívejte.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.