Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk ukázal, že je finančně likvidní, dal 1 mil. USD na výsadbu stromů

31.10.2019, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk ukázal, že je finančně likvidní, dal 1 mil. USD na výsadbu stromů
Kontroverzní Elon Musk půjde zanedlouho před soud kvůli nechvalně známému tweetu, kde britského záchranáře nařkl z toho, že je pedofil. V rámci procesu tvrdil, že nemá peníze, přesto daroval milion dolarů na sázení stromů.
Elon Musk se opět postaral o rozruch. V minulém roce nařkl záchranáře Vernona Unswortha, který se podílel na misi pro záchranu dětí z fotbalového týmu uvězněných v thajské jeskyni, z toho, že je pedofil. Tento případ se dostal až k soudu, který proběhne 2. prosince. Musk v souvislosti s tím tvrdil, že je finančně nelikvidní, tedy nemá peníze v hotovosti. Dodal, že je sice bohatý, ale většina jeho jmění leží v akciích společností Tesla a SpaceX. Svým posledním činem ale prokázal, že nějaké ty “drobné” má stále k dispozici, neboť věnoval 1 milion USD na vysázení stromů po celém světě.
 
Elon Musk
 
Tato částka je pochopitelně naprostý zlomek Muskova jmění, které se počítá v desítkách miliard (cca 23 mld. USD). Projekt sázení stromů má na svědomí youtuber Jimmy Donaldson (MrBeast), který chce vybrat 20 milionů USD na vysázení 20 milionů stromů po celém světě. Když se ho Elon Musk na Twitteru zeptal; kde všude chce stromy sázet a jaké typy stromů, MrBeast odpověděl; že chce sázet na všech kontinentech s výjimkou Antarktidy a půjde o ty stromy, které jsou pro danou oblast typické.
 
 
Muskovi se myšlenka zalíbila a na konto projektu poslal výše zmíněný milion dolarů, což ho pasovalo na největšího dárce. Druhou příčku, dar v hodnotě 100.002 USD od autora kampaně, tak překonal takřka 10násobně (ten však daroval podobnou částku dvakrát). Elon Musk si v souvislosti s tím změnil svou přezdívku na Twitteru na Treelon a místo své fotky zde má snímek zeleného lesa.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.