Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic Games Store hlásí 108 milionů zákazníků

15.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Epic Games Store hlásí 108 milionů zákazníků
Epic Games Store se pochlubil statistikou po roce své existence a hlásí především to, že se mu povedlo přitáhnout přes sto milionů zákazníků. Vedle toho slibuje, že bude pokračovat s praxí rozdáváním her zdarma. 
Epic Games Store tak obsloužil na 108 milionů zákazníků, kteří přímo utratili 680 milionů dolarů a dalších 280 milionů dolarů to bylo prostřednictvím kupónů třetích stran. Pokud jde o počet uživatelských účtů a zvláště těch aktivních, o tom se nedozvíme nic.
 
Celkově také tento obchod nabídl 73 her zdarma v celkové hodnotě 1455 USD (průměr cca 20 USD), což platí pro uplynulý rok a ty si zákazníci na svých účtech zaregistrovali ve více než 200 milionech kopií. Epic také udává, že zdarma nenabízí žádné podřadné hry a že jejich průměrné hodnocení je kolem 80 procent. 
 
 
V předchozím roce byly nejpopulárnější hry World War Z, Satisfactory, Dauntless, Untitled Goose Game a The Outer Worlds, takže lze předpokládat že se na Epic Games Store i nejlépe prodávaly, ale pak je s podivem, že mezi ně nepatří také Borderlands 3 anebo Metro: Exodus. 
 
Co se týče slibu, že nabízení her zdarma bude pokračovat i v tomto roce, zde není jasné, jak to v Epicu mysleli. Že budou hry zdarma nabízeny i letos, to bylo dávno jasné a ostatně se to už děje, ale výslovně zde nebylo řečeno, že to bude platit po celý tento rok. 
 
Vedle toho se také dozvídáme, že se budou podepisovat další dohody o nabízení herních exkluzivit, čili Epic prostě bude v blízké budoucnosti fungovat tak, jak fungoval doposud a hodlá dále tlačit na Steam pomocí svých obvyklých zbraní. 
 
Máme tu také žebříček aktivních hráčů, v němž nepřekvapivě vede USA se 17,2 % a s odstupem následuje Rusko a Čína (10,1 a 8,4 %). Do žebříčku 20 nejaktivnějších zemí jsme se dokonce dostali i my, a to sice na poslední 20. pozici s 1,01 %, ale i tak jde o pozoruhodné umístění. 
 
A pokud jde o aktuální hru zdarma, jde o akční plošinkovku Sundered Eldritch Edition, přičemž tento žánr se Epic neodhodlá opustit ani zítra, kdy nabídne další podobnou hru, a to Horace od 505 Games. Tu označuje za nejlepší plošinkovku předchozího roku. 
 
Zdroj: Epic